fbpx

JIPPO jatkaa valmistautumistaan Kakkosen kauteen sunnuntaina Rantakylän Liikuntahallissa, jossa joukkue kohtaa harjoitusottelun merkeissä Kakkosen C-lohkossa alkavalla kaudella pelaavan Kajaanin Hakan. Noin klo 14.10 starttaavaa ottelua pääsee seuraamaan paikan päälle kausikortilla tai irtolipulla, ja kotiin jääville on tarjolla Sanomalehti Karjalaisen toteuttama ja lähettämä livestriimi.

Viime sunnuntaina JIPPO kohtasi Rantakylässä Kolmosen kauteen valmistautuvan farmijoukkueensa LehPan. Ottelu eteni alusta asti joensuulaisten komennossa, mutta maaleja saatiin odottaa yli tunnin verran. Lopputulokseksi jäi 3-1 Miro Turusen osuttua tolppien väliin kahdesti ja Terrence Smithin kerran, ja lehmolaisten tehtyä kosmeettisen kavennuksen lisäajan viime sekunneilla.

– Alussa oli pieniä vaikeuksia käynnistellä konetta, mutta kyllä se siitä sitten pikkuhiljaa lähti. Lopussa oli myös omat vaikeutensa, mutta kokonaisuutena ottelu oli siihen nähden hyvä, että edellisestä kunnon pelistä oli jonkin verran aikaa. Toteutimme asioita mitä olemme treenanneet, mutta tekemistä on vielä paljon ennen kauden alkamista, täydet minuutit oikean laitapuolustajan paikalla pelannut Eetu Viitaniemi toteaa.

Maaliskuussa 18 vuotta täyttänyt Viitaniemi pelasi viime kaudella seuran B-juniorijoukkueessa, mutta nousi talvella aikuisten mukaan. Nuorukainen kertoo hypyn edustusjoukkueeseen sujuneen ongelmitta.

– Harjoituskausi on sujunut ihan hyvin, vaikka onhan se ollut aika rikkonainen. Nyt olemme kuitenkin päässeet treenaamaan kunnolla ja ilman suurempia ongelmia. Minut ja muut B-junioreista tulleet pelaajat on otettu hyvin mukaan porukkaan. LehPaa vastaan pääsin pelillisesti entistä paremmin mukaan, ja sain autettua joukkuetta myös hyökkäyspäässä, Viitaniemi näkee.

Kajaanin Haka voitti viime kaudella Pohjois-Suomen Kolmosen ja nousi Kakkoseen. Portugalilaisen Luis Figueiredon valmentaman joukkueen avainpelaajiin kuuluu JIPPO-kasvatti Paavo Jarva, joka toimi kasvattajaseuransa ykkösmaalivahtina Kolmosen kausina 2016-2017. Nuoresta joukkueesta löytyy taitavia yksilöitä, kuten huimat 14 maalia kahdeksassa Kolmosen ottelussa viime kaudella tehnyt kapverdeläiskärki Kenedy Santos sekä jo useamman kauden ajan tehokkaasti joukkuetta edustanut nigerialainen laitahyökkääjä Philip Aremu.

– Odotan Kajaanin Hakasta tasokasta vastusta, vaikka joukkue ei ole minulle erityisen tuttu. Sunnuntain ottelusta tulee varmasti tiukka ja tasainen kamppailu, Viitaniemi uskoo.

JIPPO:n kokoonpanosta on varmasti sivussa muutamia pelaajia, kuten viime ottelussa ikävän taklauksen kohteeksi joutunut Aleksi Nissinen, joka saattaa olla pidempään poissa.

 

 

 

JIPPO – KajHa sunnuntaina 3.4. klo 14.00 Rantakylän Liikuntahallissa

Liput 5 €, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Niin liput kuin kausikortitkin ovat ostettavissa verkkokaupastamme. Pyydämme ostamaan sisäänpääsyn ennakkoon verkkokaupasta, ettei sisääntulossa tule ruuhkia. Suosittelemme käyttämään ottelutapahtumassa kasvomaskeja ja huolehtimaan muutenkin yleisistä hygieniakäytännöistä.

Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta selostetun livelähetyksen, joka on katsottavissa tilaajille maksutta lehden verkkosivuilla. Tutustumistarjousta ja muita Karjalaisen tilausvaihtoehtoja pääset tutkimaan tästä.

 

Kuva: Mikko Kalavainen