Jippo pelaa kauden viimeisen ottelunsa lauantaina klo 17.00 kuopiolaista Kurkimäen Kisaa vastaan keskuskentällä, ja panokset eivät voisi olla kovemmat. Ennen viimeistä kierrosta joensuulaiset johtavat Itä- ja Keski-Suomen Kolmosta kahden pisteen marginaalilla FC Vaajakoskeen nähden. Voitolla Jippo ottaisi siis sarjavoiton nimiinsä ja juhlisi täten nousua Kakkoseen. Jipolla on yhdeksän maalin verran parempi maaliero, joten tasapelikin riittäisi, mikäli FCV ei intoudu melkoiseen ilotteluun omassa päätösottelussaan FC Blackbirdiä vastaan. Tuon ottelun aloituspotku potkaistaan lauantaina jo klo 15.30, joten kesken oman ottelun ensimmäisen jakson selviää tarkemmin, mitä Jipolta vaaditaan nousun saavuttamiseksi.
Jippo ja KuKi ovat kohdanneet toisensa tänä vuonna kahteen otteeseen. Toukokuussa Jippo voitti Regions’ Cupin neljännellä kierroksella kuopiolaiset Mehtimäen tekonurmella pelatussa ottelussa maalein 3-1 (1-0). Elias Tolvanen vei kotijoukkueen heti alussa johtoon rangaistuspotkun paluupallosta. Tämän jälkeen KuKilla oli pallonhallinta, mutta Jippo puolusti tiiviisti. Toisella jaksolla Toni Kouvalainen tasoitti, mutta Jippo meni takaisin johtoon Aapi Helvelahden puskettua Teemu Hallikaisen vapaapotkun maaliin. Loppu oli Jipon, ja vaihdosta kentälle tullut Aleksi Nissinen kaunisteli lukemia vielä komean yksilösuorituksen jälkeen. Heinäkuussa joukkueet kohtasivat Kurkimäessä sarjaottelussa. Tasainen ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomana, mutta toisella jaksolla Jippo meni nopeasti kolmen maalin johtoon Tolvasen osuttua kahdesti ja Zakaria Abahassinen kerran muutaman minuutin sisällä. Ottelu päättyi lopulta 0-4 Aapo Makkosen maalattua loppuminuuteilla.
KuKi on pelannut nousijajoukkueena vahvan debyyttikauden Kolmosessa, sijoittuen sarjassa tukevasti kolmanneksi. Joukkueen peliesitykset ovat kuitenkin heitelleet sen verran, että kärkikaksikko on mennyt silti menojaan. Tämä johtunee siitä, että KuKin kokoonpano on elänyt kauden aikana paljon, ja kentällä on käynyt yhteensä kaksikymmentäkahdeksan eri pelaajaa. Parhaimmillaan joukkue on kuitenkin laadukas tälle tasolle. Nähtäväksi jää, millaisen miehistön kuopiolaiset tähän otteluun lopulta marssittavat. Joukkueen sisäisen maalipörssin kärjessä on Jukka Janhonen viidellä osumallaan, Toni Kouvalaisen ja huomisesta ottelusta pelikiellon takia sivussa olevan Jesse Voutilaisen peesatessa neljällä maalillaan.
Jippo haki kuin hakikin viime viikon paikallisottelusta JoPS: ia vastaan täydet kolme pistettä. Palloseura meni ensimmäisen jakson lopulla shokkijohtoon Iiro-Pekka Naakan ihmemaalilla, mutta Jippo väänsi toisella jaksolla väkisin voiton itselleen Teemu Hallikaisen ja Elias Tolvasen osumilla, joten huomiseen ratkaisuotteluun päästään hyvistä asemista.

Huominen ottelu on joukkueelle ja Jipolle hieno mahdollisuus. Moni pelaaja ei ole päässyt, eikä välttämättä pääse tulevaisuudessakaan, pelaamaan noususta viimeisellä kierroksella. Nautitaan tästä mahdollisuudesta ja annetaan joukkueena kaikkemme kentälle, toteaa päävalmentaja Jouni Lehtimäki.

– Huomenna meidän on aika näyttää viimeisen kerran tällä kaudella kuinka paljon haluamme voittaa. Joukkueen sisällä on innostunut ja odottava fiilis, sillä eihän voisi olla tätä parempaa tapaa päättää kautta. Ollaan puhuttu joukkueen sisällä tällä viikolla pelkästään voittamisesta ja noususta, muille ajatuksille ei olla nähty tarvetta. Joukkueesta tulee näkymään huomenna intohimo ja jipposydän, ollaan varmasti valmiina antamaan kaikkemme, vakuuttaa kapteeni Antti Åke.

Poissa Jipon kokoonpanosta ovat Erkka Sjöblom sekä Jussi Tolonen. Antti Åken pelaaminen on epävarmaa.
 
JIPPO – KuKi, lauantaina 23.9. klo 17.00 Joensuun keskuskentällä
Liput: 5€/3€, opiskelijat ilmaiseksi