fbpx

Joensuulaisten jalkapalloilun ystävien pitkä odotus päättyy lauantaina, kun Kakkosen kausi 2018 pyörähtää käyntiin. Jippo aloittaa A-lohkon kotonaan Mehtimäen tekonurmella, jonne vieraaksi saapuu toinen sarjanousija Laajasalon Palloseura Helsingistä.
LPS on vuonna 1978 Itä-Helsingin Laajasalossa perustettu seura, joka tekee nyt neljän vuoden tauon jälkeen paluun Kakkoseen, jossa se on 2000-luvulla enimmäkseen pelannut. ”Älpsi” jäi syksyllä omassa Kolmosen lohkossaan kakkossijalle Nurmijärven Jalkapalloseuran taakse, mutta nousi silti Legirus Interin luovuttua sarjapaikastaan. Joukkueen avainpelaajiin kuuluivat 25 maalia pyssyttänyt Topi Rihtniemi sekä 15 maalin mies Riku-Pekka Huhanantti, joista kumpikin jatkaa joukkueessa tälläkin kaudella. LPS:n päävalmentajana toimii myös maalivahtina joukkueessa pelaava Niko Ruuth. Tähän otteluun itähelsinkiläiset lähtevät ilman Matias Ailiota, joka kärsii vielä pelikieltoa viimesyksyisen ulosajonsa vuoksi.
Joukkueiden ainoa aiempi keskinäinen kohtaaminen tapahtui Suomen Cupissa keväällä 2013, jolloin Ykkösessä pelannut Jippo matkusti Helsinkiin Kakkosessa pelanneen LPS:n vieraaksi. Viidennen kierroksen ottelu venyi lopulta rangaistuspotkukilpailuun asti, jossa Jippo selvisi voittajaksi kotijoukkueen yhdeksännen laukojan epäonnistuttua ja Topi Sormusen upotettua ratkaisevan pilkun sisään.
Huomiseen otteluun Jippo pääsee liki parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Vähitellen paluuta joukkueen harjoitusvahvuuteen tekevä Ville Teräsranta ja armeijassa oleva Jussi Tolonen eivät ole joukkueen käytettävissä. Niko Niemeläinen ja Väinö Häkki pelaavat lauantaina B-juniorijoukkueen mukana, kun taas Markus Swahne, Iiro-Pekka Naakka ja Abdirahman Moalin vahvistavat reservijoukkue LehPa yj:tä Regions’ Cupin ottelussa.
Pari viimeistä harjoitusottelua missannut Zakaria Abahassine nähtäneen taas kotijoukkueen hyökkäyksessä.
– Odotan huomista ottelua ja kauden alkua kovalla innolla ja vesi kielellä. Itse en henkilökohtaisesti ole pelannut pitkään aikaan Kakkosessa, ja sama tilanne on muutaman välivuoden jälkeen myös Jipolla seurana. Jokainen meistä haluaa varmasti osoittaa oman tasonsa pykälää korkeammalla. Meininki treeneissä on ollut hyvä ja kauden alkua kohti sopivasti nouseva. Joukkueen peli on parantunut ja muuttunut viime kaudesta ainakin minun mielestäni parempaan suuntaan, mutta kehityksen tulee jatkua läpi kauden. Joukkueen runko on säilynyt samana, joten siihen on ollut myös helppo rakentaa tämän kauden joukkuetta. Näen meidän olevan valmiina kauteen, joukkue on ainakin täynnä nälkäisiä pelaajia. Haluamme näyttää heti lauantaina kaiken, mitä tällä hetkellä joukkueena osaamme, Abahassine vakuuttaa.
– Kiitos vielä kerran viime kauden palkinnosta Yleisön Vuoden Pelaajana. Rednecksin tuki oli viime vuonna loistavaa, ja olen varma, että näin tulee olemaan myös tänä vuonna. Toivotaan, että joukkomme kasvaa vielä entisestään ja peleihin löytyy lisää porukkaa. Toivotan kaikki vanhat kuin myös uudetkin katsojat tervetulleiksi meidän otteluihimme, nähdään huomenna kentällä, Abahassine päättää.
Sarja-avauksen otteluisäntänä toimii Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto. Myös Palavaneri Oy on mukana ottelussa tarjoamalla sisäänpääsyn Lukkarilan Kodit Oy:n perheryhmäkodissa asuville pakolaisnuorille.
 
JIPPO – LPS, lauantaina 28.4. klo 17.00 Mehtimäen tekonurmella
Liput portilta 8€/6€