Puolet pelattu – yhteenvetoa
Jippo aloittaa kauden toisen puolikkaan kohtaamalla lauantaina Mehtimäen tekonurmella Myllykosken Pallon. Kaudesta 2018 on nyt pelattu puolet, joten tehdään hieman yhteenvetoa missä mennään. Kakkosen A-lohko on 11 pelatun ottelun jälkeen erittäin tasainen, sillä sijat 3-9 mahtuvat neljän pisteen sisään. Jippo miehittää sarjassa sijaa viisi (17p) ja lauantain vastustaja MYPA sijaa kahdeksan (15p). Esimerkkinä mainittakoon, että ennen tämän kierroksen eilisten otteluiden huomioimista voitto tästä ottelusta olisi voinut nostaa MYPA:n jopa tasapisteisiin sarjan kolmoseksi, kun taas tappiolla he voisivat löytää itsensä kierroksen päätteeksi tasapisteissä putoajan paikalla olevan joukkueen kanssa. Eilinen MP:n tasapeli PKKU:ta vastaan tosin mahdollistaa tällä kierroksella MYPA:lle enää vain nousun nelossijalle. Jippo voi nousta voittamalla sarjan kolmanneksi ja jatkaa hyvistä kyttäysasetelmista kohti seuraavaa kierrosta. Sarjan kärjessä koko kauden viihtynyt Lappeenrannan PEPO on Jippoa kuusi pistettä edellä, kakkosena oleva Oulunkylän Gnistan neljä pistettä edellä. Gnistanin ja Mikkelin Pallo-Kissojen lopullinen pistemäärä on vielä Palloliiton käsittelyn myötä avoinna, mutta todennäköisesti Gnistanilta tullaan vähentämään ja MiPK:lle lisäämään kolme pistettä. Tämän toteutuessa Jippo on kauden puolivälissä sarjan kakkostilasta vain pisteen päässä.
Jipon alkukaudesta voisi nostaa esiin monta pelaajaa, mutta mainitaan niistä nyt kolme. Hyökkääjänä ja kymppipaikalla pelannut Miko Mäkirinne on viimeistellyt yhteensä kuusi osumaa, joista joukkueen sisällä hieman ihmettelyä aiheuttaen peräti kolme päällään! Mäkirinne on ollut maaliensa lisäksi ratkomassa viimeisellä kolmanneksella valtaosaa joukkueensa vaarallisista hyökkäyksistä. Jipon maalilla kaikki ottelut alusta loppuun pelannut Jirko Sorsa on voittanut omilla torjunnoillaan Jipolle pisteitä monissa otteluissa. Sorsa on nostanut vastuun myötä omaa pelillistä tasoaan ja kestää tällä hetkellä vertailun keneen tahansa Kakkosen A-lohkon maalivahtiin. Kolmantena onnistujana voidaan nostaa esiin avauksen paikan puolustuslinjasta napannut 17-vuotias Tuomas Kettunen. ”Tume” valittiin vahvojen otteidensa myötä myös U-18 maajoukkueleirille, missä hän pääsi pelaamaan yhden harjoitusottelun EM-kotikisoihin valmistautuvaa U-19 maajoukkuetta vastaan. Pitkän linjan Jippolainen ja viime ottelussa Jipon molemmat maalit syöttänyt vasen laituri Teemu Hallikainen summaa tähänastista kautta seuraavasti.
– Ensimmäinen puolikas oli muuten todella hyvä, mutta pisteitä olisi pitänyt saada enemmän. Yhdessäkään ottelussa ei mielestäni oltu ainakaan vastustajaa huonompia, silti voitettiin vaan neljä peliä. Sitä pitää parantaa kauden toisella puolikkaalla, kommentoi Hallikainen.
– Kausi on sujunut omalta osalta aika vaihtelevasti, mutta viime aikoina peli on parantunut. Toiselta puolikkaalta odotan itseltäni enemmän maaleja ja syöttöjä, paikkoja on ollut nytkin, muotoilee tähän saakka tehot 1+3 itselleen merkkauttanut Hallikainen.
 
Otteluennakko: JIPPO – MYPA
Lauantaina Mehtimäen tekonurmella klo 15 pelattavan ottelun vastustaja MYPA on perinteikäs ja menestynyt seura, joka on voittanut kertaalleen Suomen mestaruuden (2005) sekä kolmesti Suomen Cupin, ja oli loistonsa aikoina 1990-2000-luvuilla säännöllisesti mukana myös eurokentillä. Seuran talousvaikeudet johtivat kuitenkin konkurssiin alkuvuodesta 2015, jonka myötä MYPA:n nimi katosi hetkeksi jalkapallokartalta. Loppusyksystä 2016 MYPA Juniorit ry:lle myönnettiin kuitenkin Inkeroisten Purhalta vapautunut sarjapaikka Kaakkois-Suomen Kolmosesta, ja sen myötä MYPA palasi edustusjalkapalloiluun. ”Uusi MYPA” nousi täksi kaudeksi Jipon tavoin Kakkoseen.
Jipon ja MYPA:n kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Saviniemessä yli 700 katsojan edessä tasatulokseen 1-1. Tässä ottelussa Jipon maalin viimeisteli vahvan alkukauden pelannut vuonna 2000-syntynyt Aleksi Nissinen, kun taas MYPA:lta osui pelatessaan (vain kolme ottelua) kenties lähtökohtaisesti joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja Heikki Pulkkinen. MYPA:n hyökkäyksessä tuossa ottelussa varjojen mailla pelannut Jussi-Pekka Rämä on kuitenkin kohonnut Myllykoskelaisille hyökkäyspelin ja maalinteon tärkeimmäksi kulmakiveksi. Rämä on löytänyt itselleen hurjan vireen, sillä mies johtaa koko Kakkosen maalipörssiä 12 osumallaan. Rämä on tehnyt yli puolet joukkueensa maaleista, joten Jipon alakerralla on painava syy merkata hänet tarkalla silmällä.
Jippo pääsee otteluun hyvästä pelaajatilanteesta, sillä pelikieltoja ei ole. Ainoa varma poissaolija on hyökkääjä Zakaria Abahassine, mutta joukkueen kapteeni Antti Åken pelaaminen on epävarmaa. Kauden ensimmäisen ottelun jälkeen sivussa olleen Irakli Sirbiladzen paluu pelikentälle voi olla ajankohtaista jo jopa tässä ottelussa. Lauantainakin todennäköisesti vasemmalla laidalla aloittava Hallikainen tietää lääkkeet huomiseenkin otteluun.
– Lauantaina voitetaan, kun pelataan omalla tasolla ja ollaan riittävän tehokkaita. Sillä reseptillä voitetaan jokainen jäljellä oleva peli tässä sarjassa, muistuttaa Hallikainen luottavaisena.
 
JIPPO – MYPA, lauantaina 7.7. klo 15.00 Mehtimäen tekonurmella.
Liput portilta 8/6e, ennakkoon euron halvemmalla osoitteesta https://holvi.com/shop/jippojoensuu/, Jet Set Bar tai Jipon jäätelökioskilta Vapaudenpuistosta.