Jipon kahden harjoitusottelun viikko starttaa huomenna keskiviikkona, kun kuopiolainen SC-KuFu98 saapuu vieraaksi Rantakylän Liikuntahalliin. KuFu on parinkymmenen vuoden ikään ehtinyt, pitkään alemmissa sarjoissa pelannut seura, joka on viime vuosina vakiinnuttanut paikkansa Kakkosessa osin KuPS-yhteistyön ansiosta. Kuopiolaisten joukkue koostuu KuPS:n junioreista sekä edustusjoukkueessa vähemmälle vastuulle jääneistä pelaajista. Alkavalla kaudella KuFu jatkaa Kakkosen C-lohkossa.

Huomisessa ottelussa kuopiolaisjoukkueen kokoonpanossa nähdään useampia pelaajia, jotka olivat KuPS:n mukana Rantakylän Liikuntahallin avajaisottelussa tammikuussa. Heihin lukeutuvat ainakin maalivahti Miika Töyräs, poikamaajoukkuepuolustaja Tony Miettinen ja -hyökkääjä Eetu Rissanen, Jippo-taustaiset keskikenttäpelaajat Joona ja Jere Hiltunen ja laitapuolustaja Nuutti Tykkyläinen. Aikuisten tasolla meritoituneimpia pelaajia lienevät Töyräksen ohella KuPS:n U21-maajoukkuepakki Jiri Nissinen sekä laitapelaaja Joel Vartiainen.

KuFun junioripainotteisen joukkueen kokoonpanossa on usein nähty pari-kolme hieman kokeneempaa pelaajaa, joita tällä kertaa ovat Vartiainen ja toppari Joonas Ojantie. Viime kauteen asti tällaisessa roolissa oli 24-vuotias keskikenttäpelaaja Santeri Saarenkunnas, joka siirtyi täksi kaudeksi Jippoon, ja on ehtinyt jo esiintyä edukseen Kakkosen Cupin otteluissa. Saarenkunnas odottaa entisen seuransa kohtaamista innolla.

Mukava fiilis, kun pääsee pelaamaan entisiä joukkuekavereita vastaan. Joukkue on täynnä taitavia ja hyviä nuoria pelaajia. Odotan, että KuFu tulee pelaamaan laadukasta ja ajoittain näyttävää jalkapalloa. Keskikentällä ei tarvitse vain katsoa hallin kattolamppuja, kun vastustajalla on pallo, Saarenkunnas heittää.

– Eiköhän tästä saada laadukas peli aikaan, keskiviikkoilta sen sitten kertoo, Saarenkunnas päättää.

Jippo saavutti Kakkosen Cupissa jatkopaikan pelaamalla sunnuntaina maalittoman tasapelin PEPO:a vastaan. Huomiseen otteluun joukkue lähtee melko samalla kokoonpanolla; Jere Kähkönen, Miko Mäkirinne, Irakli Sirbiladze ja Markus Swahne ovat edelleen sivussa.

 

JIPPO – SC KuFu98 keskiviikkona 6.2. klo 20.30 Rantakylän Liikuntahallissa
Otteluun on vapaa pääsy, JIPPO-kioski palvelee.