Yli puolen vuoden mittainen odotus päättyy lauantaina, kun Kakkosen kausi 2019 pyörähtää käyntiin Jipon osalta. Avauskierroksen ottelu pelataan Jipon kotikenttänä tänä vuonna toimivalla Mehtimäen stadionilla, jonne vieraaksi saapuu sarjanousija Vantaan Jalkapalloseura.

VJS on vuonna 1970 perustettu vahva kasvattajaseura, joka on lähes 2000 lisenssipelaajallaan yksi Suomen suurimmista jalkapalloseuroista. Seura alkoi pari vuotta sitten panostamaan aiempaa enemmän edustusjoukkueeseensa, joka nousikin parissa kaudessa Nelosesta Kakkoseen, jossa se pelaa tällä kaudella ensimmäistä kertaa sitten kauden 2000. VJS voitti viime vuonna Suomen Regions’ Cupin, minkä myötä se pääsi mukaan tämän kevään Suomen Cupin neljännesvälierään, jossa liigajoukkue KPV oli kuitenkin parempi maalein 0-3.

VJS aloitti sarjakautensa jo viime viikolla, hakien 3-5-vierasvoiton lohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuvasta Klubi 04:stä. Hyökkääjä Liridon Islami iski vantaalaisille hattutempun, keskikenttäpelaaja Eetu Puron kompatessa kahdella maalillaan. VJS:n ehdoton ykköstähti on 34-vuotias keskikenttäpelaaja Marko Kolsi, joka pelasi aikoinaan ammattilaisena Veikkausliigan FC Jokereiden lisäksi muun muassa Hollannin liigan Willem II:ssa sekä slovenialaisessa Mariborissa. Vantaalaisten avainpelaajiin kuuluvat myös vikkelä laituri Vili Lankinen sekä PK-35 Vantaan riveissä liigaa pelannut toppari Ahmed Said Ahmed. Joukkuetta valmentaa Ville Vepsäläinen.

Jippo lähtee sarja-avaukseen levänneenä, tiiviin harjoitusottelukauden päätyttyä kaksi viikkoa sitten. Joukkueen terveystilanne on hyvä, ja sarja-avauksesta ovat varmasti sivussa vain Jere Kähkönen ja Markus Swahne. Joensuulaisleirissä ottelua on odotettu malttamattomasti.

– Sarja-avauksessa on aina erityinen lataus, koska joukkueet ovat valmistautuneet koko talven sarjakautta varten. Tämä lataus tulee purkautumaan vähitellen ottelun aikana, toivottavasti se näkyy meidän osaltamme hyvinä otteina. VJS ehti jo pelata ensimmäisen ottelunsa, joten heidän ei tarvitse enää ensimmäistä peliään jännittää. Vaikka vastustaja on sarjanousija, niin he osoittivat Klubi 04 -voitollaan olevansa valmiita pelaamaan Kakkosessa. Heillä on potentiaalia pelata tässä sarjassa kovalla tasolla. Joukkue on mielenkiintoinen nippu, jossa on yksittäisten pelaajien muodossa kansainvälistäkin kokemusta, kaksoisroolissaan toiminnanjohtajana ja pelaajana tälläkin kaudella jatkava Timo Tahvanainen kertoo.

Jipon harjoituskausi sujui tuloksellisesti vaihtelevasti, mutta loppua kohden varsin positiivissa merkeissä. Joukkueen peli kehittyi kevään aikana mukavasti, josta saadaan osaltaan kiittää Rantakylän Liikuntahallin myötä parantuneita harjoitusolosuhteita.

– Omalta osaltani mennyt talvi on ollut Jipon vuosistani ehkä paras, tai ainakin yksi parhaista. Olosuhteet ovat mahdollistaneet meille hyvän mahdollisuuden harjoitella jalkapalloa, ja meillä on ollut hyvätasoinen valmennus kaiken pohjana. Uskon, että olemme valmiina aloittamaan kauden ja jatkamaan oman pelin kehittämistä jokaisessa tapahtumassa. Toivottavasti myös yleisö syttyy meidän alkavaan kauteemme, haluamme kaikki mukaan jo heti kauden avaukseen. Lähdetään yhdessä tekemään hieno kausi ja nautitaan Jippo-perheestä niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin, Tahvanainen paaluttaa.

 

JIPPO – VJS lauantaina 4.5. klo 17.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput portilta 8/6 e, ennakkoon euron halvemmalla täältä tai Jet Set Barista