fbpx

JIPPOn piti matkata huomenna sunnuntaina Kajaaniin pelaamaan Kakkosen C-lohkon sarjanousijaa Kajaanin Hakaa vastaan. Klo 14 starttaavaa ottelua on kuitenkin jouduttu perumaan JIPPOn sairas- ja loukkaantumissuman takia. Seuraavan kerran joensuulaisjoukkue pelaa su 27.3., kun Rantakylän halliin vieraaksi saapuu oma farmijoukkue Lehmon Pallo.

Joensuulaisyleisö pääsi näkemään uudistuneen JIPPO:n ensi kertaa tositoimissa toissa viikonloppuna, kun joukkue kohtasi Rantakylän Liikuntahallissa alkavaksi kaudeksi Ykköseen kabinetin kautta nousseen PEPO:n. Ottelu oli tasainen koitos, jossa junioripitoinen JIPPO-puolustus tylsytti lappeenrantalaisten hyökkäykset toisensa perään, mutta toisaalta myös lappeenrantalaispuolustus ex-JIPPO-kippari Topi Pasin johdolla sai pidettyä JIPPO:n hyökkääjät pitkälti aisoissa. Viitisen minuuttia ennen päätösvihellystä PEPO-hyökkääjä Tommi Roponen sai onnekkaan pomppupallon haltuunsa boksin sisällä ja viimeisteli ottelun ainoan maalin, jolla vierasjoukkue vei voiton 0-1.

– Mukava oli päästä pelaamaan yleisön edessä. PEPO-ottelu kertoi mielestäni sen, että pystymme kyllä haastamaan laadukkaitakin joukkueita, jos suoriudumme omalla tasollamme. Pelissä näkyi hyvin niitä asioita, joita olemme ehtineet treenata puolustuspelin näkökulmasta katsottuna. Hyökkäyspelaamisessa oli paljon hetkiä, jolloin olimme todella hyviä, mutta niitä hetkiä täytyy saada lisättyä tästä eteenpäin. Poissaoloja oli myös jonkin verran, jonka vuoksi ukkoja joutui pelaamaan ei niin tutuilla pelipaikoilla, mutta suoriuduimme mielestäni ihan hyvin näistä haasteista huolimatta, keskikentällä pelannut Niko Niemeläinen kertoo.

JIPPO on päässyt vaikean tammikuun jälkeen harjoittelemaan nyt useamman viikon sisällä Rantakylän Liikuntahallissa, ja joukkue on jo isoilta osin kasassa. Niemeläinen pohtii alkukautta monisyisesti, kun sarjakauden alkuun on vielä hieman alle kaksi kuukautta.

– Suuri osa treenikauden haasteista on ollut sellaisia, joihin emme oikein voi itse vaikuttaa. Mielestäni olemme koko ajan menossa oikeaan suuntaan, ja keskittymällä asioihin, joihin voimme itse vaikuttaa, olemme varmasti valmiina, kun sarjakausi alkaa. Meillä on paljon hyviä palasia joukkueessa ja taustoissa, ja tarvitsemme jokaisen täyttä panosta. Siihen kun pystymme, niin hyvä tulee, Niemeläinen uskoo.