Jippo lähtee torstaina Lappeenrantaan puolustamaan Karjalan herruutta, joka on pysynyt jo jonkin aikaa Joensuussa. Vastaan Kimpisen urheilukeskuksen kentällä asettuu Etelä-Karjalan ylpeys PEPO.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella kaksi kertaa. Joensuussa päädyttiin 1-1-tasapeliin, mutta Lappeenrannasta Jippo haki 0-1-voiton kapteeni Antti Åken survottua viime hetkillä pallon maaliin. Tänä vuonna joukkueet ovat kohdanneet niin ikään kahdesti: kevättalvella Jippo taisteli Kakkosen Cupin jatkopaikkaan riittäneen 0-0-tasapelin Rantakylän Liikuntahallissa, ja kesäkuussa Karjalaisten Futisfestareiden pääottelu Joensuun keskuskentällä päättyi Jipon 2-1-voittoon, jonka pääarkkitehteinä toimivat 1+1-tehot mieheen kirjauttaneet Aleksi Nissinen ja Toni Tahvanainen.

PEPO:lle kausi 2019 on ollut tähän mennessä valtaisa pettymys. Suurimpiin nousijasuosikkeihin ennen kautta lukeutunut lappeenrantalaisjoukkue majailee sarjataulukossa sijalla kahdeksan. Matkaa kakkosena olevaan Jippoon on kymmenen ja kärkeen eli MP:hen peräti kahdeksantoista pistettä. Viime kierroksella PEPO hävisi FC Kiffenille vieraissa 1-0. Vaikka pitkässä juoksussa PEPO on pelannut alle odotusten, on joukkue ajoittain väläytellyt potentiaaliaan. Kahdessa edellisessä kotiottelussaan lappeenrantalaiset ovat jyränneet vastustajansa maanrakoon maalein 4-0. Ensin kovan kohtalon sai kokea Klubi 04 ja sitten FC Viikingit.

Viime aikoina PEPO:n suurin ongelma on ollut loukkaantumissuma. Amerikkalaismaalivahti Craig Hill ja gambialaistoppari Alieu Ceesay ovat vammojensa vuoksi sivussa loppukauden, mutta viime otteluista on ollut sivussa monta muutakin pelaajaa. Poissaolojen myötä vanha Jippo-ikoni, PEPO:n kapteenistoon kuuluva Petteri Rönkkö on ottanut alkukautta isomman roolin joukkueen keskikentältä. Joukkueen valopilkkuja on ollut myös viime syksyn Jipossa pelannut laitahyökkääjä Aleksi Ikonen, jonka maalitahti tällä kaudella on tosin ollut Jippo-pestiä hiljaisempi. Edellisen ottelun pelikiellon takia huilannut maalipyssy Paul Obi tehnee torstaina paluun kokoonpanoon.

Jippo pelasi viikonloppuna kotonaan tiukan taiston sarjan kuntopuntarin kärjessä ollutta JäPS:iä vastaan. Muutamasta hyvästä maalipaikasta kummassakin päässä kenttää huolimatta Mehtimäellä päädyttiin tältä kaudelta tuttuun 0-0-tasapelitulokseen. Joukkue ei siis edelleenkään suostu häviämään, mutta oman ottelunsa lauantaina voittanut MP pääsi kasvattamaan sarjajohtoaan jo kahdeksaan pisteeseen.

– Olemme tietysti pettyneitä siihen, että emme saaneet kolmea pistettä. Toisaalta olemme tyytyväisiä, että omissa pysyi nolla ja tappioton putki jatkuu, joukkueen tunnelmia kuvailee laitapuolustajana täydet minuutit luutinut Tuomo Tolonen.

Jo useamman kauden ajan edustusjoukkueeseen kuulunut, mutta harvemmin kentälle päässyt 21-vuotias Jipon oma kasvatti nousi heinäkuussa Tuomas Kettusen loukkaantumisen myötä avauskokoonpanoon, ja on pitänyt paikkansa varmoilla otteilla.

– Ihan hyvin on mennyt. Hyökkäyssuuntaan pelaamisessa on vielä parannettavaa, Tolonen toteaa.

PEPO-ottelusta Tolonen odottaa kovaa ja fyysistä kamppailua, jossa kaikki laitetaan likoon. Karjalan herruus aiotaan pitää Joensuussa.

– Pisteet matkaavat Joensuuhun tiiviillä puolustuspelillä ja hyvällä viimeistelyllä.

Jipon kokoonpanosta puuttuvat KajHassa lainalla loppukauden pelaava Niko Niemeläinen, loukkaantumisten takia Teemu Hallikainen, Arttu Hyttinen, Tommi Tainio ja Tuomas Kettunen, sekä korttitilin täyttymisen vuoksi Aapi Helvelahti.

 

PEPO – JIPPO torstaina 29.8. klo 18.30 Kimpisen urheilukeskuksessa

Ottelusta on tarjolla Karjalaisen ja Kaakon Viestinnän yhteistyössä tuottama livelähetys, joka on katsottavissa Karjalaisen tilaajille. Lähetyksen selostaa Jari Haapala, linkki lähetykseen jaetaan keskiviikkona Karjalaisen nettisivuilla ja Jipon Facebookissa.

 

Kuva: Marko Pennanen