Jipolla on lauantaina vuorossa taas reissuottelu, kun joukkue matkustaa Lahden Reippaan vieraaksi. Perinteinen lahtelaisseura kohdataan legendaarisen Kisapuiston viheriöllä.

Reipas pelaa sarjanousijaksi erittäin vahvaa kautta, ja on ennen viikonlopun kierrosta sarjassa neljäntenä vain kaksi pistettä Jippoa jäljessä. Joukkueen ainoat tähänastiset tappiot tällä kaudella tulivat kesäkuun alussa peräkkäisissä otteluissa Jipolle ja sarjajohtaja MP:lle. Lahtelaisten tappioton putki käsittää nyt siis jo kahdeksan ottelua, joista joukkue on voittanut neljä ja pelannut neljä tasan. Reippaan viimeisimmästä ottelusta tiistaina FC Kiffenin vieraana muodostui odotettua vaikeampi. Joukkue oli loppuhetkille saakka tappiolla, mutta saalisti lopulta tasapelipisteen lisäaikamaalin ansiosta.

Reippaan paras maalintekijä on ollut viisi maalia neljään otteluun iskenyt FC Lahti -lainapelaaja Irfan Sadik, jonka edellinen ottelu Reippaan paidassa on tosin yli kuukauden takaa. Toinen liigalaina, viimeksi tiistaina Kiffeniä vastaan pelannut Pyry Lampinen on tehnyt viiteen otteluun kolme maalia. Reippaan ”omista pelaajista” parhaiten on osunut keskikenttäpelaaja Teemu Toukonen kolmella maalilla.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen kesäkuussa päättyi kotijoukkue Jipon 2-0-voittoon Toni Tahvanaisen kahden osuman myötä.

– Onnistuimme pitämään Reippaan vahvuudet kurissa, emmekä päästäneet heitä kunnon maalipaikoille kuin kertaalleen. Pallollinen pelimme toimi, ja löysimme tiloja ennakoimistamme paikoista. ”Tahvis” oli tietenkin kahdella maalillaan ottelun sankari, Jipon Miika Vainikainen kertaa.

Kaksi peräkkäistä vierastasapeliä pelannut Jippo palasi voittokantaan viime viikonlopun kotiottelussa Kouvolan Susia vastaan. Ensimmäistä kertaa pariin kuukauteen avauskokoonpanossa ollut, yleensä keskikentällä pelaava, mutta nyt hyökkäykseen nostettu Miika Vainikainen täräytti hattutempun, jonka myötä pisteet jäivät Joensuuhun 4-1-voitolla. Lahteen joukkue lähtee hakemaan toista voittoa putkeen.

– Täytyy valmistautua hyvin, pelata puolustussuuntaan tiiviisti kuten ensimmäisessäkin kohtaamisessa ja olla valmiina taistelemaan joka pallosta. Onnistumisten myötä on tietenkin mukava lähteä matkaan ja hakea lisää onnistumisia sekä joukkueelle että itsellekin, Vainikainen tuumii.

Jipon pitkäaikaispotilaista Toni Tahvanainen ja Jere Kähkönen ovat palanneet joukkueharjoituksiin, mutta eivät ole kokoonpanossa vielä Reipasta vastaan. Poissa ovat myös Väinö Häkki ja Tuomas Kettunen, sekä koko loppukauden missaavat Teemu Hallikainen ja Arttu Hyttinen. Miko Mäkirinteen pelaaminen on epävarmaa.

 

Reipas – JIPPO lauantaina 17.8. klo 17.00 Lahden Kisapuistossa