SC Riverball kaatui harjoitusottelussa

Antti Åke. (kuva: Timo Tikkanen)

JIPPO pelasi kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa tänään Joensuu Areenassa. Vahvasti JIPPO:n hallinnassa sujunut ottelu päättyi lopulta JIPPO:n voittoon, kun testipelaaja Aapo Makkonen laukoi voittomaalin ottelun 73. peliminuutilla.

JIPPO liikutteli palloa ajoittain varsin hyvin, mutta hallinta ei tuottanut riittävästi tasokkaita maalipaikkoja. Luoduissa maalipaikoissa ei myöskään oltu riittävän tehokkaita, joten ottelu säilyi numeroiden valossa tasaisena. Riverball sai harvat maalipaikkansa vastaiskuista, joista yhden seurauksena tuomitusta vapaapotkusta Sami Ahonen pamautti pallon JIPPO-maalin ylähirteen. Sen lähemmäksi maalia SC Riverball ei ottelussa päässyt, ja näin JIPPO pokkasi ottelusta voiton.

– Tämä oli meiltä ensimmäinen ottelu parin kuukauden harjoittelun jälkeen, ja olen esitykseemme varsin tyytyväinen. Puhuimme ennen peliä, että pyrimme pelaamaan ja hallitsemaan palloa. Hallinta oli meillä varmaankin 75-prosenttisesti, joten siltä osin olen tyytyväinen, kommentoi ottelua Mark Dziadulewicz.

Mark löysi luonnollisesti myös parannettavaa joukkueen otteista.

– Meille tuli useita turhia huolimattomuusvirheitä, ja haluan meidän pelaavan jatkossa positiivisempaa peliä, eli että liikutamme palloa nopeammin eteenpäin. Nyt jätimme kääntymättä useissa tilanteissa, joissa olisimme voineet pelata eteenpäin, hän kommentoi.

Kokonaisuutena päävalmentaja oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen otteisiin.

– Oli mukavaa nähdä useita sellaisia pelaajia ottelutilanteessa, joiden en ole aiemmin nähnyt pelaavan. Erityisen tyytyväinen olen 15-vuotiaan Jere Hiltusen peliin keskikentällä. Myös nuori Miika Vainikainen pelasi hyvän ottelun. Aapo Makkosen maali oli myös hieno, Mark päättää.

JIPPO – SC Riverball 1-0 (0-0)

73′ 1-0 Aapo Makkonen

JIPPO: Cristian Pandelescu (46. Paavo Jarva); Teemu Hallikainen, Antti Åke, Aapi Helvelahti, Aapo Huittinen (46. Olli Koskeli); Miika Vainikainen; Aapo Makkonen, Jere Hiltunen, Olli-Pekka Saarinen (58. Tuukka Tiainen), Vili Kaasinen; Kristian Levy (46. Risto Kahelin)

Yleisöä: 107