JIPPO kärsi eilen harmittavan tappion Kultsu FC:lle Joutsenossa. Kun myöhemmin illalla pelattu Kiffenin ja Viikinkien ottelu päättyi Kiffenin voittoon, on JIPPO putoajan paikalla ennen viimeistä kierrosta. Näin ollen viimeisellä kierroksella pelattavaan kotiotteluun Lahti Akatemiaa vastaan jäivät erittäin kovat panokset, sillä myös Lahti Akatemia on putoamisvaarassa.
Ottelu Kultsua vastaan sai unelma-alun, sillä JIPPO siirtyi johtoon jo kolmannella minuutilla. Rony Huhtala pelasi Teemu Hallikaisen puolittain läpi vasemmalta laidalta, ja Hallikaisen laukaus painui taka-alanurkkaan ohi Kultsun maalivahdin. Maalin jälkeen JIPPO passivoitui kenties liikaakin, ja ensimmäinen jakso kului vahvasti Kultsun hallinnassa. Vaarallisille maalipaikoille asti hallinta ei kuitenkaan konkretisoitunut ennen jakson loppuhetkiä, jolloin Kultsu pääsi iskemään tasoituksen kulmapotkun jälkitilanteesta. Pallo pomppi aikansa JIPPO:n rangaistusalueella, ja lopulta Paavo Kurkaa iski irtopallon JIPPO-verkkoon. Näin puoliajalle siirryttiin tasalukemissa 1-1.
Toinen jakso sujui JIPPO:n osalta huomattavasti ensimmäistä paremmin, ja joukkue sai myös omaa pallollista peliään toimimaan. JIPPO oli lähellä johtomaalia useaan otteeseen: Huhtala karkasi kertaalleen läpi, mutta maalia ei syntynyt, kuten ei myöskään Segun Ikudehinbun puskusta kulmapotkusta. Kultsu ei tälläkään jaksolla paikoilla juhlinut, mutta iski jälleen tehokkaasti: Aleksi Ikonen ajoi vahvasti vasenta laitaa pitkin ja keskitti erinomaisesti maalille, jossa Arto Tainalla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.
JIPPO:n takaa-ajo vaikeutui huomattavasti ottelun 82. minuutilla, kun Aapi Helvelahti ajettiin suoralla punaisella kortilla kentältä. Helvelahti ja Kultsun pelaaja liukuivat samaan palloon, ja tuomari näki Helvelahden potkaisseen tilanteen jälkeen Kultsun pelaajaa. JIPPO-näkökulmasta ulosajo oli kyseenalainen, mutta tuomari oli päätöksessään vankkumaton. Vajaallakin JIPPO onnistui luomaan pari varsin hyvää maalipaikkaa, joista Eetu Koistisen puskun Kultsu-vahti torjui erinomaisesti. Näin loppulukemiksi jäi Kultsun voitto lukemin 2-1, joka mutkisti JIPPO:n tilannetta huomattavasti.
JIPPO ja FC Lahti Akatemia lähtevät siis viimeiselle kierrokselle tasapisteistä (29) sijolta seitsemän ja kahdeksan. FC Kiffen nousi kuudenneksi pisteen JIPPO:n ja Lahden edelle. Koska Lahden maaliero on parempi kuin JIPPO:n, täytyy JIPPO:n voittaa viimeinen ottelu säilyäkseen Kakkoseksi. Tasapeli riittäisi, mikäli Kiffen häviäisi viimeisen ottelunsa FC Futuraa vastaan. Kakkosen lohkoista pistekeskiarvoltaan huonoin seitsemänneksi sijoittunut putoaa Kakkoseen, mutta mikäli tämän lohkon seitsemäs kerää vähintään 30 pistettä, ei se tule tippumaan.
Joka tapauksessa tilanne viimeiseen otteluun lähdettäessä on käytännössä se, että ainoastaan voitto riittää säilymiseen. Tilannetta mutkistaa entisestään se, että ulosajetun Aapi Helvelahden lisäksi Segun Ikudehinbun varoitustili täyttyi, ja hänkin on sivussa viimeisestä ottelusta pelikiellon vuoksi. Sen sijaan eilen flunssan vuoksi sivussa ollut Roope Keskitalo palannee joukkueen kokoonpanoon viimeiseen otteluun.

Kultsu FC – JIPPO 2-1 (1-1)
3′ 0-1 Teemu Hallikainen
42′ 1-1 Paavo Kurkaa
70′ 2-1 Arto Taina
JIPPO: Nathan Stockie; Nuutti Tykkyläinen, Aapi Helvelahti (82. ua), Antti Åke, Jere Kähkönen; Segun Ikudehinbu; Teemu Hallikainen, Eetu Koistinen, Miko Mäkirinne (74. Risto Kahelin), Jakeem Johnson; Rony Huhtala
Ottelupöytäkirja

Kauden viimeinen ottelu: JIPPO – FC Lahti Akatemia la 3.10. klo 14:00, Joensuun keskuskenttä.