fbpx

Kauden ennätysyleisö 443 katsojaa todisti eilen, kun JIPPO taisteli FC Lahti Akatemiaa vastaan ensi kauden Kakkosen paikasta. Valitettavasti Lahti viimeisteli paikoistaan sen verran terävämmin, että vei pisteet mukanaan lukemin 2-1. Ottelun tulos tietää sitä, että JIPPO putoaa ensi kaudeksi Kolmoseen.
FC Lahti Akatemia sai otteluun erinomaisen alun, kun Mikko Kuningas vei vieraat johtoon vapaapotkusta jo ottelun kuudennella minuutilla. JIPPO tuli tasoihin aivan ensimmäisen jakson loppuhetkillä: Miikka Mujunen torjui Miko Mäkirinteen rangaistuspotkun, mutta Mäkirinne ehätti paluupalloon ensimmäisenä ja tasoitti ottelun.
Toinen jakso alkoi JIPPO:n hallinnalla, mutta tulostaululla se ei näkynyt. JIPPO:n kannalta tilanne synkkeni 70. minuutilla, kun Teemu Toukonen iski vastahyökkäyksen päätteeksi lukemiksi 2-1 Lahdelle. Näin JIPPO olisi tarvinnut kaksi maalia sarjapaikkansa säilyttämiseen. Maaleja ei kuitenkaan nähty, joten Lahti vei pisteet mukanaan ja JIPPO hakee ensi kaudella vauhtia Kolmosesta.
Edellisen kerran Joensuussa on ollut korkeintaan Kolmosen joukkue vuonna 1998, jolloin kauden päätteeksi JiiPee juhli nousua Kakkoseen. Ensi kaudella Kolmosessa nähdään kolme joensuulaisseuraa, kun myös SC Riverball ja JoPS pelaavat samalla sarjatasolla. Joensuulaisen jalkapallon alemmuustilasta kertoo tällä hetkellä se, että vielä vuonna 2011 kaupungissa oli joukkue sekä Ykkösessä (JIPPO) että Kakkosessa (SC Riverball).
Edessä on vain yksi suunta, ja se on ylöspäin. Ensi kauden tilanteesta tiedotetaan lähiaikoina lisää. Kiitokset kaudesta mukana olleille, täältä noustaan vielä!

JIPPO – FC Lahti Akatemia 1-2 (1-1)
6′ 0-1 Mikko Kuningas
45′ 1-1 Miko Mäkirinne
70′ 1-2 Teemu Toukonen
JIPPO: Nathan Stockie; Nuutti Tykkyläinen, Roope Keskitalo, Antti Åke, Tuukka Tiainen; Teemu Hallikainen (68. Aapo Makkonen), Eetu Koistinen, Miko Mäkirinne, Jakeem Johnson (74. Markus Swahne); Rony Huhtala, Risto Kahelin