JIPPO tiputtaa heti huhtikuun alkuun melkoisen pommin, kun Teemu Hallikaisen (30) kanssa kirjoitettu kautta 2019 koskeva pelaajasopimus ei riitä pitämään miestä huhtikuun alkua pidempään Joensuussa. Hallikaisen sopimukseen kirjattiin pelaajan pyynnöstä pykälä, joka mahdollistaisi siirtymisen milloin vain kansainvälisistä siirtoikkunoista välittämättä johonkin Euroopan top5-jalkapallomaista. Siirto tuli ajankohtaiseksi, kun vuodesta 2016 saakka Hallikaisen perässä ollut Espanjan toiseksi korkeimman sarjatason C.F Malaga löysi yksityisen sijoittajan tämän projektinsa loppuun saattamiseen. Hallikainen oli osannut odottaa lähtöä.

– Eräällä marraskuisella laskettelureissulla tunsin hyviä merkkejä jaloissani, uskoin uusien jalkapallohaasteiden olevan pian edessä. Ollakseni rehellinen, niin mietin jo silloin suoraa maisemanvaihtoa Suomesta sellaisiin enemmän kikkailevampiin jalkapallomaihin. Neuvottelin juuri niihin aikoihin uudesta sopimuksesta Jipon kanssa, mutta jopa omaksi yllätyksekseni kirjoitin vuoden jatkon. Olin kuitenkin täysin tietoinen missä mennään. Neuvottelin itselleni sopimukseen, jos näin nyt voi julkisesti sanoa, taloudellisesti kohtalaisen nerokkaan pykälän. Kyllä nyt kukkaro kiittää, aion todellakin elää leveästi, naurahtaa Hallikainen uudet aurinkolasit päässään.

Andalusialainen C.F Malaga pelaa tällä hetkellä noususta LaLigaan. Hallikainen on ollut ennenkin monissa nousuprojekteissa, ja juuri tästä syystä Malagan puheenjohtaja Sergio Cerreres haluaakin Hallikaisen mukaan juuri kevään ratkaisuotteluihin. Hallikainen itse aikoo kolme sarjanousua allaan olla suunnannäyttäjä myös Välimeren rannalla.

– Olen joukkuepelaaja, mutta en lähde nöyristelemään. Tiedän tasan tarkkaan mistä puhun, kun puhun nousemisesta. Nousimme Outokummun Pallon kanssa vuonna 2006 kabinetin kautta Nelosesta Kolmoseen ja Jipon kanssa vuonna 2017 syksyllä Kolmosesta Kakkoseen. Tiedän myös mitä se on, kun nostetaan kannua keväällä. Vuonna 2018 nousimme Polvijärven Palloseuran kanssa salibandyn Neloseen oikeastaan samoihin aikoihin, kun milloin Malagan meneillään oleva kausi tulee päättymään. En näe sarjojen tai lajien välillä hirveästi eroja, sillä kysymys on aina vain ja ainoastaan samasta asiasta: voittamisesta, muistuttaa vain nousu mielessä reissuun lähtevä Hallikainen.

Jipon toiminnanjohtaja Timo Tahvanainen sanoo siirron tuovan seuralle merkittävän määrän euroja, sekä positiivista julkisuutta.

– Tärkeä siirto seuran talouden sekä oman imagon kannalta. Ostimme jo johtokunnan kanssa ison jahdin, jolla voimme kesällä ajelehtia rennosti ympäri maailmaa. Kesällä on toki Suomessa ja Kakkosessakin parhaat pelikuukaudet, mutta eipä voi mitään, veneily kun ei ole talvilaji, toteaa tulevana kesänä puolet otteluista väliin jättävä Tahvanainen. 

Voit tavata Hallikaisen vielä tänään illalla Joensuun lentokentällä klo 19, jonne ainakin Jipon juniorit ja kannattajaryhmä JNS Rednecks ovat takuulla tulossa paikalle. Tilaisuudessa Teemu jakaa nimikirjoituksia, sekä vetää lähtöbiisinään Jari Sillanpään Malagaan. Nähdään illalla, tämä päivä jää Joensuulaiseen jalkapallohistoriaan!

Kuva Marko Pennanen