JIPPO on kiinnittänyt kaudelle 2020 keskuspuolustaja Topi Pasin (23), hyökkääjä/laitapelaaja Pavel Nazimovin (23) sekä kahdelta edelliseltä kaudelta tutun maalivahti Jirko Sorsan (26). Kotkan Nappuloiden ja KTP:n kasvatti Topi Pasi on pelannut Veikkausliigadebyyttinsä (2 ottelua) lisäksi kolme kautta Ykköstä (37 ottelua, 1 maali), kolme kautta Kakkosta (69 ottelua, 2 maalia) ja näiden lisäksi otteluita U-18 ja U-19 -maajoukkueissa (4 ottelua). Kaudella 2018 FC KTP:n kapteenina Ykkösessä toiminut Pasi tuo JIPPOon lisää pallollista osaamista ja johtajuutta. (Kuvat Topi Pasista: Mikko Mäkelä)

– Liityin JIPPOn treenivahvuuteen jo viime kaudella syyskuun alussa. Kundit ottivat minut todella hyvin vastaan joukkueeseen ja oli helppo sopeutua heti ensimmäisestä treenipäivästä alkaen. Treenit ovat olleet todella positiivinen yllätys. Jokainen harjoitus on tarkasti suunniteltu ja tekemisen taso ja laatu on treeneissä hyvää. JIPPOlla on jo entuudestaan hyvä pelaajamateriaali ja eri tyyppisiä pelaajia. Uskon kuitenkin tuovani erityisesti pallolliseen peliin lisää vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Olen pallovarma ja rohkea pelaaja, mutta kaiken tekemisen pitää pyrkiä siihen, että voitamme ottelut tavalla tai toisella. Otteluiden voittamiseen toivon pystyväni tuomaan johtajuutta oman esimerkkini kautta. Isoin syy miksi tartuin tähän haasteeseen on se, että koen jokaisen pelaajan, valmentajan kuin muunkin taustan olevan valmis tekemään kaikki asiat sen eteen, että Jippo pelaa kaudella 2021 ykkösessä. Koen, että JIPPO on organisaatio, jossa voimme kovalla työllä saavuttaa tavoitteemme. Itse ajattelen asiat joukkueen kautta. Tärkein tavoite kaudelle on siis nousu. Sen onnistuessa varmasti jokainen pelaaja myös kehittyy yksilönä.

– Futisurani alkoi heti syntymästä, olen kulkenut isoveljeni peleissä ja treeneissä pienestä pitäen. Takapihalla oli aina pelit käynnissä ja kodin viereiset kentät olivat toinen kotini. Virallisesti ura alkoi 5-vuotiaana Kotkan Nappuloissa ja sieltä siirryin KTP:n junioreihin. 16-vuotiaana nousin KTP:n edustusjoukkueeseen ja siellä tiellä matka kestikin seuraavat seitsemän vuotta. Väliin mahtui lainapestejä Porvoon Futurassa, sekä yhteistyöseuroissa Kotkan Peli-Karhuissa ja Kouvolan Susissa. Kokemusta on siis karttunut aina kolmosesta Veikkausliigaan asti ja U-18 ja U-19 ikäluokissa sain kunnian myös edustaa Suomen nuorten maajoukkueita. Viime vuonna aloitin opiskelut Itä-Suomen Yliopistossa luokanopettajaksi. 2019 vuosi meni enemmän tai vähemmän nilkan kuntouttamisessa, mutta kesällä kuitenkin pelasin Kotkassa Peli-Karhuissa kolmosessa kymmenen ottelua. Nyt olen siis enemmän kuin innoissani palannut treenaamaan ja pelaamaan kropan ollessa täydessä iskussa.

– Joensuu on todellinen urheilukaupunki, sen olen huomannut nyt vuoden täällä asuessani. Voin vakuuttaa, että se toiminta ja tekemisen laatu mitä JIPPOssa tällä hetkellä tehdään, on uskomattoman hyvää. Toivon ja haastankin nyt jokaista lähtemään tähän projektiin mukaan ostamalla meidän kausikortin ja ennen kaikkea saapumalla matseihin! Jos haluat kokea yhteisöllisyyttä, tunteita ja viihdyttävää futista, niin tuu matseihin. Tehdään tästä hieno vuosi yhdessä!

Toisena uutena miehenä JIPPOn joukkueeseen liittyy venäläinen hyökkääjä/laitapelaaja Pavel Nazimov (23). Suurseura Pietarin Zenitin kasvatti on käynyt Venäjän kuuluisimman juniorikoulun ja pelannut saman seuran nuorten joukkueen riveissä mm. nuorten Mestarien liigaa englantilaista Chelseaa vastaan. Nuorten joukkueen jälkeen Nazimov pelasi Zenitin kakkosjoukkueessa Venäjän 2. divisioonassa (3. korkein sarjataso). Tämän jälkeen hän pelasi kauden 2017 FC Lahdessa 19 ottelua (1 maali) Veikkausliigaa, jonka jälkeen mies palasi takaisin Venäjälle pelaten kauden 2018/2019 Dinamo Stavropolissa 2. divisioonassa viime kevääseen saakka. Taitava Nazimov harjoitteli JIPPOn mukana joulukuussa ja vakuutti valmennuksen osaamisestaan. Nazimov liittyy joukkueen vahvuuteen loppiaisena, kun joukkueen treenit taas jatkuvat.

– Tulen Joensuuhun todella hyvin mielin, sillä olen käynyt tutustumassa jo joukkueeseen ja kaupunkiin muutaman päivän ajan joulukuussa. Uskon vahvasti, että muuton ja treenin aloittamisen myötä fiilis vain paranee. Uskon myös olevani hyvä pelaaja JIPPOon ja Kakkoseen, pyrin tuomaan omalla tekemiselläni joukkueeseen lisää tehoja maalien ja syöttöjen muodossa. Tärkein tavoite on kuitenkin saavuttaa joukkueen yhteiset tavoitteet, eli pyrkiä voittamaan sarja. Haluan sanoa terveiset kaikille kannattajille, tarvitsemme teidän tukeanne heti kauden alusta aina kauden loppuun saakka. Tulemme tekemään kaiken voittaaksemme otteluita teille. Eteenpäin JIPPO!

Iloisia uutisia saadaan myös maalivahtirintamalta, kun kaksi onnistunutta kautta JIPPOn maalilla pelannut Jirko Sorsa (26) jatkaa pelaamistaan Joensuussa. Sorsa on pelannut kahden viime kauden aikana yhtä vaille kaikki ottelut JIPPOn maalilla, ja päästänyt näissä ottelussa taakseen alle maali / peli (46 ottelua, 41 maalia). Sorsa on erinomainen torjuja ja hänellä on laadukkaat monipuoliset avaukset niin maasta kuin käsistäkin.

– Kaksi JIPPOssa vietettyä vuotta on ollut tähänastisen urani parasta aikaa, JIPPO ja Joensuu tuntuu jo kodilta. Jatkosopimus tuttuun seuraan tuntuu hyvältä ja en usko, että suomen sisällä tällä sarjatasolla on parempaa paikkaa pelata futista. En malta odottaa mitä tuleva kausi tuo tullessaan. Ensi kaudella pyrin kehittämään itseäni kokonaisvaltaisesti jalkapalloilijana ja uskon sen tapahtuvan, kun pääsee tekemään töitä Jussi Leppälahden johtaman valmennusryhmän kanssa. Erikseen täytyy mainita maalivahtivalmentaja Jussi Nevalaisen merkitys omaan kehitykseen viimeisten vuosien aikana. Saan olla kiitollinen, että saan jatkaa töitä hänen kanssaan myös ensi vuonna. Tuleva kausi ja pohjoislohko vaikuttaa mielenkiintoiselta, hyvää vaihtelua jo niin tutuksi tulleeseen A-lohkoon. Jipon kannattajille ja junioripelaajille haluan sanoa kiitos jo etukäteen. Tervetuloa peleihin, me mennään yhdessä kohti Ykköstä ensi vuonna!

PASI, NAZIMOV JA SORSA – TERVETULOA!

NYT lienee myös hyvä aika ostaa kausikortti itselle, ja parhaille ystävillesi. KAUSIKORTTIHAASTE voimassa vuoden loppuun – hinta vain 40e! Osta kausikortti tästä!

Sopimustilanne 2020
Valmennus:
Päävalmentaja Jussi Leppälahti
Apuvalmentaja Mikko Bergström
Maalivahtivalmentaja Jussi Nevalainen
Videoanalyytikko Jalmari Sivonen
Pelaajat (14):
Jirko Sorsa, Tuomo Tolonen, Jussi Tolonen, Antti Åke, Juska Päivänurmi, Tuomas Kettunen, Topi Pasi, Tommi Tainio, Risto Kahelin, Sauli Kettunen, Henrik Hellstén, Aleksi Nissinen, Aleksis Lehtonen ja Pavel Nazimov