JIPPO pelasi viime sunnuntaina koronaviruksesta johtuen poikkeuksellisesti marraskuun puolelle venyneen kauden toiseksi viimeisen ottelunsa Elisa Stadionilla Vaasassa FC Kiiston vieraana. Ottelun lähtökohdat olivat herkulliset: voitolla JIPPO toistaisi saman asian kuin vuonna 2005, eli nousisi jalkapallon Ykköseen. Sen JIPPO myös teki. Ottelu päättyi todella ehjän ja dominoivan peliesityksen jälkeen 0-3 (0-1) -vierasvoittoon. Maalit Antti Åke, Jere Hiltunen ja Tommi Tainio. Yleisöä otteluun sai ottaa 50 henkilöä, ja näiden joukosta löytyivät myös meidän kaksi Vaasaan saakka matkustanutta Rednecksiä. KIITOS TEILLE!

Ottelun alussa ei laadukkaita maalipaikkoja nähty. JIPPO piti palloa, mutta hyökkäyksissä oli hieman liian kiire maalintekoon ja ratkaisusyötöt eivät onnistuneet. Ottelun ensimmäinen mainittava maalipaikka tuli FC Kiistolle 11 minuutin pelin kohdalla, kun Lauri Karri pääsi laukomaan pienestä kulmasta pitkän pallon päätteeksi. Maalilla jälleen itse varmuus ollut Jirko Sorsa torjui heppoisen yrityksen helposti. Ottelun 14 minuutilla Risto Kahelin leikkasi oikealta laidalta keskelle, mutta viuhuva vasemman jalan laukaus niukasti yli. 18 minuutin kohdalla hyvän hyökkäyksen päätteeksi Joona Hiltunen pääsi laukomaan kohti etuyläkulmaa, kotijoukkueen maalivahti torjui vaivoin. JIPPO jatkoi hallintaa, mutta seuraavaa hyvää maalipaikkaa saatiin odotella minuutille 35. Joona Hiltunen pääsi syöttämään boksin sisälle Jordi Lahnalaksolle, jonka vasemman jalan laukaus epäonnistui. Ajassa 43 minuuttia JIPPO vihdoin onnistui. Aiemmat kulmat pelattiin lyhyenä, mutta tällä kertaa Jere Hiltunen nosti käden ylös pitkän kulman merkiksi. JIPPO-kapteeni Antti Åke nousi tilanteessa korkeimmalle puskien pallon varmasti verkkoon vieden JIPPOn johtoon ja samalla myös puoliajan viettoon. Maali oli Åken kauden ensimmäinen.

Johtoasema vapautti JIPPOn peliä entisestään toiselle jaksolle. Ajassa 49 minuuttia hallittu hyökkäys tuotti tulosta, kun Tommi Tainio syötti pallon Jere Hiltuselle. Hiltunen pelasi oman vasurinsa vapaaksi boksin ulkopuolelta ja laukoi pallon tarkasti etualakulmaan. Tämän jälkeen jokainen varmasti tiedosti, mikä on ottelun lopun juoni. Pitämällä maalin puhtaana tai vaikka laskemalla yhden omiin, niin nousu Ykköseen olisi tosiasia. JIPPO jatkoi kuitenkin vahvaa pelaamistaan, eikä Kiistolla ollut käytännössä mahdollisuuksia tehdä maalia. 56 minuutin kohdalla Jere Kähkönen kamppaili pitkän pallon itselleen ja pääsi läpiajoon oikealta laidalta. Kotijoukkueen maalivahti selvitti tilanteen jalallaan kulmaksi. Pari minuuttia tästä ja Joona Hiltunen kokeili tällä kaudelle tuliseksi todistettua jalkaansa vapaapotkusta. Maalivahti torjui keskelle suuntautuneen vedon kulmaksi. Ajassa 70 minuuttia JIPPO katkaisi lopullisesti Kiiston pyristelyt. Åke käynnisti hyökkäyksen syöttäen Kahelinille, joka taas jatkoi pallon vaihdosta Nuutti Tykkyläisen tilalle tulleelle Pavel Nazimoville. Vahvaa 1v1 -pelaamista jälleen Nazimovilta, joka sai jalan vapaaksi ja keskitti Tommi Tainion viimeistelemään kauden ensimmäisensä. Ottelun lopussa ei enää ihmeitä nähty, eikä sillä ollut enää mitään väliä – kaikki odottivat vain jo ratkenneen ottelun päättyvän päätuomarin kolmeen vihellykseen. Valtava riemu ja onni valtasi kentän, kun ottelu lopulta päättyi. JIPPOn pelaajat ja taustat juhlivat nousua Ykköseen, vastassa olleen FC Kiiston tie vie ensi kaudelle Kolmoseen.

1.11.2020 tulee jatkossa olemaan päivämäärä, joka kirjoitetaan joensuulaisen jalkapallon ja JIPPOn historiaan isoin kirjaimin. Jokainen ihminen kentällä ja kentän ulkopuolella, jotka ovat olleet mukana tässä projektissa, ansaitsevat ison kiitoksen. Ensi kaudella JIPPO pelaa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, ja se on upea asia. Kausi ei ole kuitenkaan vielä ohi, vaan pääsemme pitämään kunnon NOUSUJUHLAT Ykköseen yhdessä teidän kaikkien kanssa kotikentällämme Mehtimäellä tulevana lauantaina 7.11. klo 14. Tässä kauden viimeisessä ottelussa kohdataan OLS Oulusta, joka taistelee vielä sarjapaikastaan.

TERVETULOA SANKOIN JOUKOIN AINUTKERTAISEEN OTTELUUN!

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Åke, Pasi, Tainio; Tykkyläinen (69´ Nazimov), Je. Hiltunen, Lahnalakso (84´ S. Kettunen), Kahelin (77´ Saarenkunnas); Jo. Hiltunen (77´ Vainikainen), Kähkönen (84´ Nissinen)

Vaihdossa: Kaikkonen (mv), T. Tolonen