Koulujen päättäjäispäivänä kesäkuun ensimmäisenä lauantai-iltana 4.6. järjestetään Joensuun Ilosaaressa uusi pop- festivaali Joensuu Hop Pop. Tapahtuman järjestäjänä toimii JIPPO ry. Tapahtuma on ikärajaton ja se on suunnattu erityisesti nuorille sekä kaikille kotimaisesta pop-musiikista ja hyvästä tunnelmasta pitäville.
Joensuun Hop Popin pääesiintyjänä on Anna Abreu, joka nousi kotimaiseen pop- tähdistöön vuonna 2007 sijoittuen toiseksi Idols- laulukilpailussa. Suomenkielisten biisien makuun suomalais- portugalilainen Anna Abreu pääsi Vain elämää -ohjelmassa vuonna 2013. Annan versio Kylmästä lämpimään -kappaleesta nousi kauden suosituimmaksi. Anna Abreu on myynyt uransa aikana yhteensä lähes 200 000 albumia ja on palkittu myös kahdesti vuoden naissolistin Emma- palkinnolla.
Ilosaaren ulkolavalla esiintyy ensimmäistä kertaa myös Elias Kaskinen & Päivän Sankarit. Suomen lupaavimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuva Elias Kaskinen julkaisi yhtyeineen esikoislevynsä ”Elämä lupaa mulle” elokuussa 2015. Lohjalaissyntyinen 23-vuotias Elias Kaskinen on uuden sukupolven biisintekijä, joka tekee itse kappaleet ja toimii yhtyeen karismaattisena keulakuvana.
Joensuun Hop Popin lavalle nouseva suurlupaus Alex Mattson on 18-vuotias DJ-tuottaja, joka on soittanut rumpuja bändeissä lapsuudesta saakka mutta löysi elektronisen musiikin 14-vuotiaana. Alex Mattsonin debyyttisingle “UFO feat. Solamay” julkaistiin viime helmikuussa ja biisiä on kuunneltu reilun kuukauden aikana yli 2 miljoonaa kertaa kansainvälisillä soittolistoilla. Alex Mattsonille ennustetaan kansainvälistä huipputason DJ- tuottajan uraa.
Paikallista väriä tuovat Ilosaaren lavalle nousevat joensuulaiset bändit Motions ja Zerostreet. Motions on kansainvälistä elektronista pop-/tanssimusiikkia tekevä ryhmä, jonka muodostaa tuottajakaksikko Tommi Vatanen ja Tuomo Korander.
Illan avausbändinä toimii Joensuu Rock Academyssa mukana oleva viiden joensuulaisen nuoren miehen Zerostreet esittäen vahvaa rokkia.
– Tapahtuma on suunnattu erityisesti koulunsa ja lukukautensa päättäville nuorille, joilta on puuttunut tämän juhlaviikonlopun yhteinen tapahtuma. Ilosaari ja ravintola Kerubi tarjoavat erinomaiset puitteet tähän, kertoo Jippo ry:n puheenjohtaja Jorma Karttunen.
Joensuu Hop Pop -festivaalille tavoitellaan 1500 osallistujaa ja tapahtumasta toivotut ylimääräiset tulot käytetään nuorisojalkapalloilun hyväksi. Lippujen ennakkomyynti alkaa maanantaina 11.4.2016. Liput ennakkoon 18€ ja portilta 22€. Ennakkomyyntipisteet ovat:
Tiketti: www.tiketti.fi / Ravintola Kerubi: www.kerubi.fi /
Levy-Eskot: www.facebook.com/levyeskot
Lisätietoja: Jorma Karttunen, JIPPO ry, p. 050 361 7542, jorma.karttunen@vetrea.fi, joensuuhoppop@gmail.com
Tapahtuman Facebook-sivut