Perinteisempään cup-formaattiin tälle vuodelle palannut Suomen Cup käynnistyi JIPPO:n osalta keskiviikkoiltana Tuntemattoman Sotilaan maisemissa Liperin Ylämyllyllä Paloaukean tekonurmella. Vastassa oli Nelosta pelaava rääkkyläläinen Niemisen Urheilijat. JIPPO ei suonut heikommalleen cup-romantiikkaa yllätyksen muodossa, vaan punaiset painelivat alun nihkeyden jälkeen selvään voittoon.

Avausjaksolla punapaidat ottivat odotetusti pallonhallinnan itselleen, mutta tiiviisti puolustanut ja peliä ahkeraan rikkonut NiemU ei päästänyt JIPPOa pitämään kovaa tempoa yllä. Toisaalta toisessa päässä Pyry Piirainen sai olla rauhassa, kun NiemU ei kyennyt erikoistilanteistakaan luomaan todellista uhkaa JIPPO-maalille. Ensimmäisen kerran NiemU-maali oli uhattuna Sauli Kettusen toimesta. Pallo pelattiin puolen tunnin kohdalla vasemmalta boksiin hiipineen Kettusen jalkaan, mutta laukaus yli maalin. Tämän jälkeen Miika Vainikaisen hyvän vapaapotkun isäntien veräjänvartija Joonas Meronen vielä selvitti, mutta hetki tämän jälkeen oli rääkkyläläisten aika antautua. Vasemmalta keskitys Santeri Saarenkunnaksen päähän, joka puski Merosen torjunnan kautta pallon maaliin ja JIPPO:lle helpottavan avausmaalin. Toinenkin maali Sanelta oli lähellä vielä ennen taukoa, mutta tällä kertaa pallo ei tietään NiemU-maaliin löytänyt.

Toiselle jaksolle JIPPO lisäsi tempoa eikä toista maalia tarvinnut odotella montaa minuuttia. Timo Tahvanaisen laadukas vapaapotku noin 30 metristä löysi Niko Niemeläisen pääkopan, ja näin pallo toistamiseen Merosen selän taakse. Tunnin kohdalla JIPPO rakensi alhaalta rauhassa hyökkäystä. Lopulta pallo Saarenkunnas pelasi hyvän syötön Niklas Sottiselle, joka viimeisteli päättäväisen kuljetuksensa päätteeksi pallon kolmannen kerran NiemU-maaliin. Ottelun neljäs oli punaisten vaihtomiehien käsialaa. Ryo Fujimura keskitti loistavan pallon vasemmalta laidalta rangaistusalueelle Toni Tahvanaiselle. Tahviksen ensimmäinen yritys ei vielä uponnut, mutta toisella yrittämällä pallo maaliin.

0-4 lukemat olivat keskiviikkona kenttätapahtumiin nähden vähintäänkin oikeutetut. Neljäs kierros Suomen Cupissa pelataan 1.5-8.5 välisenä aikana. Arvonta suoritetaan huomenna torstaina klo 13.00. JIPPO:n vastus 4. kierroksella tulee tästä joukosta: JäPS (1-div), MP (1-div), PEPO (1-div), JJK (2-div), Komeetat (2-div), PKKU (2-div), HaPK (3-div), KJP (3-div), NouLa (3-div), SC Riverball (3-div) & HyPS (4-div). Alempi sarjalainen saa automaattisesti kotiedun. Mikäli joukkueet ovat samalta sarjatasolta, kotijoukkue arvotaan.

Ennen vappuaattona edessä häämöttävää Kakkosen sarjakauden avausottelua JIPPO pelaa vielä kenraaliharjoituksena harjoitusottelun FCV:n vieraana tämän viikon lauantaina. Ottelu alkaa klo 13.00.

Avaus: Piirainen; Viitaniemi-Kela-Ti. Tahvanainen; Saarenkunnas-Kettunen (84′ Hukka)-Sottinen (63′ Fujimura)-Vainikainen; Smith (76′ Piiparinen)-Turunen (63′ To. Tahvanainen)-Niemeläinen

Kuva: Mikko Kalavainen