Parin viikon ottelutauko päättyi JIPPOn osalta lauantaina, kun Helsingissä kohdattiin sarjan keskikastin Atlantis. Jos voitot tämän kauden edellisistä otteluista olivat 1-1, ei tänään saatu paremmuutta ratkaistua. JIPPO johti ottelua vielä tunnin kohdalla kahdella Miro Turusen tekemällä maalilla, mutta Atlantiksen Jean De Lima iski kahdesti kymmenen minuutin sisään. Näin päädyttiin pistejakoon 2-2 tuloksella.

Ensimmäinen jakso oli joensuulaisten hallintaa alusta lähtien. Palloa toimitettiin Atlantiksen boksiin useita kertoja molemmilta laidoilta, mutta oikeasti vaaralliset maalipaikat olivat vähissä. Yksi näistä tuli, kun Turunen pääsi oikealta laidalta laukomaan pienehköstä kulmasta parin kymmenen minuutin pelin jälkeen. Maalivahti Abdi Anwar torjui kuitenkin tämän kovan laukauksen. Puolen tunnin pelin jälkeen Ryohei Fujimura eteni vasenta laitaa vauhdikkaasti. Ryo revittiin aivan rangaistusalueen rajalla kumoon ja seurauksena oli vapaapotku. Turunen asettui pallon taakse ja laukoi pallon tarkasti taka-alakulmaan. Hetkeä myöhemmin Turska pääsi kokeilemaan samoilta etäisyyksiltä mutta oikealta puolelta. Tällä kertaa samankaltainen laukaus pysähtyi kuitenkin muuriin. Isännät pääsivät peliin mukaan jakson loppupuolella ilman kuitenkaan mainittavia maalipaikkoja.

JIPPO tuli toiselle jaksolle väkevästi, vaikka kokonaisuutena toinen jakso oli tapahtumiltaan avausnelivitosta tasaisempi. Pyry Piiraisen pitkän avauksen jälkeen pallo oikealle laidalle Turuselle, joka kiihdytti vauhtiin ja laukoi pallon tarkasti maaliin noin 15 metristä vain minuutin pelin jälkeen. Tunnin kohdalla Atlantis toimitti palloa JIPPOn rangaistusalueelle vasemmalta laidalta. Palloa ei saatu siivottua, vaan se jäi pyörimään flipperiksi pelaajien keskelle. Lopulta De Lima laukoi pallon ohi Piiraisen. Vajaa 10 minuuttia myöhemmin Atlantis tuli tasoihin, kun pallo jäi taas laidalta tulleen keskityksen jälkeen pyörimään rangaistusalueelle ja De Lima oli lopulta puskemassa pallon maaliin. Atlantis otti vielä viimeisen kympin aikana kaksikin punakorttia. Keltapaidat eivät kuitenkaan saaneet miesylivoimaansa hyödynnettyä, vaikka muun muassa Turusella oli huippu tontti tehdä päivän kolmas maalinsa aivan maalin edestä.

Jos edellinen Helsingin reissu päättyi joensuulaisittain maistuvaan pisteeseen, jäi tästä ottelusta luonnollisesti harmillisempi tunnelma hukatun johdon myötä. Syyskausi on kuitenkin nyt korkattu ja pelit jatkuvat ensi viikolla Joensuussa. Uudistetulla Mehtimäen tekonurmella vastaan asettuu sarjassa sijalla 9 oleva porvoolainen FC Futura, joka hävisi tänään KäPa:lle 0-2. Ottelu alkaa Mehtimäellä kello 17.00, lämpimästi tervetuloa paikalle!

Avaus: Piirainen; Viitaniemi – Kela – de Paula – Harju (C); Saarenkunnas – Kettunen (78′ Vainikainen) – Sottinen (56′ Liukkonen); Fujimura – Turunen – Juurinen

Penkki: Oikarinen, Smith, Piiparinen

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen