Sarjakauden ensimmäiseen kotiotteluunsa JIPPO sai vastaansa helsinkiläisen Atlantis FC:n. Ottelusta muodostui odotetunlainen fyysinen ja tasainen vääntö, josta kotijoukkue poistui lopulta voittajana vahvan toisen jakson esityksen ansiosta.

Ensimmäisen jakson alkuminuutit mentiin isäntien hallinnassa. Ryohei Fujimura kaadettiin rangaistusalueella ottelun toisella minuutilla, mutta päätuomari ei huomannut tässä rikettä. Atlantis sai kuitenkin pelin juonesta pian paremmin kiinni, ja otti pelivälineen hallinnan itselleen. Todelliset maalipaikat loistivat kuitenkin poissaolollaan, vaikka vieraat joitakin kertoja pääsivät etenemään vaarallisesti rangaistusalueen tuntumaan. JIPPO-puolustus Victor de Paulan johdolla selvitti kuitenkin nämä lähestymisyritykset ja maalilla kauden toisen nollapelinsä torjunut Pyry Piirainen hoiti loput. Isännät pääsivät jakson loppua kohden paremmin peliin mukaan. Lähimpänä maalia käytiin kulmapotkutilanteissa. Lari Liukkosen antaman kulman jälkeen Toni Tahvanainen pääsi laukomaan vastapalloon rangaistusalueen rajalta, mutta hyvännäköinen laukaus törmäsi vieraiden puolustajaan. Tauolle tilanteessa 0-0.

Toiselle jaksolle JIPPO tuli vieraitaan selkeästi paremmalla jalalla. Vajaan tunnin kohdalla punapaidat rakensivat hyökkäystä oikealta laidalta. Miro Turunen laittoi palloa rangaistusalueelle, jossa Niko Niemeläinen oli jatkamassa matalan pallon maaliin ja JIPPO:n johtoon. Tästä ei mennyt kuin reilu viisi minuuttia, kun JIPPO sai kulmapotkun Atlantis-maalista katsottuna vasemmalta. Kulman jälkeen jälkitilanteesta uusi keskitys rangaistusalueelle, jossa vieraiden maalivahti Juuso Tamminen koppasi pallon, mutta törmäsi omaan pelaajaansa. Timo Tahvanainen oli ensimmäisenä tökkäämässä pallon tyhjään Atlantis-nuottaan. Viimeisen maalin sai kunnian iskeä vaihtomies Miika Vainikainen kymmenisen minuuttia ennen loppua. Keskitys jälleen oikealta puolelta rangaistusalueelle, jossa Vainikainen oli täysin vapaana puskemassa pallon verkkoon. Ottelun lopussa Atlantis viritteli kiriään, mutta suurin osa vedoista painui selvästi yli Piiraisen vartioiman maalin yli mäntymetsään. Näin ollen JIPPO:lle kolmas voitto putkeen Kakkosen A-lohkossa, ja joensuulaiset sarjakärkeen.

Seuraava ottelu on JIPPO:lla edessä ensi viikon lauantaina 21.5. Tuolloin matkataan Porvooseen kohtaamaan Futura, joka on sarjassa tällä hetkellä toisena JIPPOa kaksi pistettä perässä. Ottelu alkaa klo 17.00. Seuraavat kotiottelut pelataan helatorstaiviikolla. Ensin vastassa on Suomen Cupin 5. kierroksella Atlantis (tarkempi ajankohta selviää myöhemmin) ja sunnuntaina 29.5. vastaan asettuu sarjanousija LaPa.

Avaus: Piirainen; Saarenkunnas – de Paula – Viitaniemi – Ti. Tahvanainen (C); Liukkonen (79′ Vainikainen); Kettunen (62′ Sottinen) – Niemeläinen; Fujimura (87′ Hukka) – To. Tahvanainen (62′ Smith) – Turunen

Penkki: Ojaniemi (mv), Åhman, Harju

Kuva: Mikko Kalavainen