fbpx

Viime kauden ilot ja surut ovat jo haaleita muistoja, kun Kakkosen kausi 2023 on viimein valmis alkamaan.

JIPPOn kausi 2022 päättyi kitkerään 0–1-kotitappioon Käpylän Pallolle, joka saavutti voitollaan nousun Ykköseen, kun taas takaiskumaaliin asti kiinni sarjanousussa ollut JIPPO joutui pettymään karvaasti. Kauden päätyttyä näytti vahvasti siltä, että sisuuntunut JIPPO-miehistö lähtisi jatkamaan pitkälti samoilla eväillä uutta kautta kohti joukkuetta vuoden verran luotsanneen Sami Okkosen johdolla.

Marraskuussa pyörähti kuitenkin käyntiin prosessi, jonka päätteeksi Okkonen olikin Veikkausliigasta Ykköseen pudonneen HIFK:n päävalmentaja, ja JIPPO-laiva seilasi ilman luotsia. Apuun hälytettiin JIPPOn B-junioreita viime kaudella valmentanut ja JIPPO-junioreiden toiminnanjohtajana samalla toiminut 30-vuotias Mikko Hallikainen, joka otti marraskuun lopussa vetovastuun joukkueen harjoituksista. Hallikainen vakuutti nopeasti niin pelaajat kuin seurajohdonkin, ja JIPPO kiinnitti miehen tammikuussa pysyväksi päävalmentajaksi 2+1-vuotisella sopimuksella.

– Vielä marraskuussa en ajatellut valmentavani edustusjoukkuetta tulevalla kaudella. Vuoden lopussa minulta kuitenkin kysyttiin, olisinko pestistä kiinnostunut, ja samalla ilmeni, että pelaajat ja seurajohto olivat olleet tyytyväisiä menneeseen ajanjaksoon. Ilmaisin kiinnostukseni osallistua samaan prosessiin kuin muutkin valmentajat, jotta seurajohto voisi vertailla minua muihin vaihtoehtoihin, ja itse näkisin, millainen fiilis prosessin jälkeen on, Hallikainen kertoi tammikuussa sopimukseen johtaneen prosessin alkuvaiheista.

Vaikka valmentaja vaihtui, on joukkueen runko pysynyt varsin mukavasti kasassa. Lähtijöitäkin kuitenkin oli.

Toimiston puolella jatkava Timo Tahvanainen lopetti pitkän pelaajauransa, ja nuoremmista pelaajista laitahyökkääjät Aleksi Nissinen sekä japanilainen Ryohei Fujimura laittoivat nappiksensa ainakin toistaiseksi naulaan. Liigaseura SJK värväsi läpimurtokauden pelanneen maalitykin Miro Turusen organisaatioonsa, ja keskikentällä ihastuttanut Lari Liukkonen palasi Ykköseen nousseeseen kasvattajaseuraansa JJK:hon.

Vaille edustusjoukkuedebyyttiä lopulta jäänyt maalivahti Remu Koikkalainen muutti opintojen perässä Tampereelle ja siirtyi TamU:un. Loukkaantumisten myötä ilman virallisia otteluita JIPPOssa jäänyt toppari Jesse Åhman palasi Kolmosessa pelaavaan kasvattajaseuraansa PK-37:ään, ja sarjaporrasta alemmas loikkasi myös armeijan aloittanut laitapuolustaja Niko Hukka, joka pelaa alkavalla kaudella NiemU:ssa.

 

Nuutti Tykkyläinen palasi kotiin (kuva: Mikko Kalavainen)

 

Kaikissa JIPPOn viime kauden otteluissa maalia vartioinut ja kauden päätteeksi A-lohkon parhaaksi maalivahdiksi äänestetty Pyry Piirainen jatkaa tolppien välissä, ja häntä kirittää Erkka Oikarinen. Piirainen kantaa alkavalla kaudella myös kapteeninnauhaa.

A-lohkon parhaaksi puolustajaksi äänestetty brassitoppari Victor de Paula teki talvella sopimuksen Andorraan, mutta palasi maaliskuussa takaisin Joensuuhun paperiongelmien estettyä miehen pelaamisen kääpiövaltiossa. Myös joukkueen ainoa 80-luvulla syntynyt pelaaja, kokenut Jens Harju sekä vahvan tulokaskauden pelannut Topi Kela jatkavat keskuspuolustuksessa, johon uuden vaihtoehdon tarjoaa Atlantis FC:stä saapunut 20-vuotias monipuolinen ja pallon kanssa vahva puolustaja Artturi Lehkonen.

Tahvanaisen jättämää aukkoa laitapuolustuksessa tuli paikkaamaan PK-35:stä kotiin palannut Nuutti Tykkyläinen. Toisella laidalla jatkaa Kelan tapaan edustusjoukkueen avauskokoonpanoon heti tulokaskaudellaan murtautunut Eetu Viitaniemi. Peliaikaa janoavat myös B-junioreista edustukseen noussut Kelan ja Viitaniemen ikätoveri Joona Malinen sekä laitalinkkinäkin tarvittaessa pelaava Jere Juurinen.

Keskikentältä löytyy jälleen asennetta ja kokemusta seuraikoni Sauli Kettusen sekä väsymättömän savolaisen Santeri Saarenkunnaksen muodossa, ja kokeneempaan kaartiin alkaa kuulua jo monikäyttöinen seuran oma kasvatti Miika Vainikainenkin. Uudenlaisen vaihtoehdon keskustaan tuo EPS:stä Joensuuhun saapunut japanilainen Junnosuke Watanabe. Peliminuuteista keskikentän keskustassa taistelevat myös B-junioreista nousseet Sami Aho ja Eeli Kinnunen, sekä Niklas Sottinen, jonka alkuvuotta hankaloittaa armeija.

Viime kaudella avauskokoonpanoon murtauduttuaan seitsemän maalia tehnyt Niko Niemeläinen on pelannut harjoituskaudella laidassa, kuten läpimurtoa kärkkyvä, voimakas mutta taitava Aake Yletyinenkin. Laitaan on tyrkyllä myös kymppipaikalla ja kärjessä viihtyvä, viime kauden lopulla joukkueeseen liittynyt Janne Partanen sekä U16-maajoukkueen vakiokasvo, huippulupaava Eemil Tanninen.

JIPPO teki kauden alla profiilihankinnan kymppipaikalle, kun viime kaudella IF Gnistanille Ykkösessä neljä maalia tehnyt ja viisi syöttänyt 27-vuotias japanilaisväkkärä Yoshiaki Kikuchi kiinnitettiin Joensuuhun. Kikuchin lisäksi tehoja on lupa odottaa jälleen kymmenen maalia JIPPOlle viime kaudella viimeistelleeltä ilopilleriltä Toni Tahvanaiselta sekä harjoituskaudella lupaavasti esiintyneeltä energiapakkaus Terrence Smithiltä. Peliaikaa hyökkäyksessä kärkkyvät myös Veeti Piiparinen ja B-junioreista noussut Atte Nuutinen.

– Mielestäni meillä on vahva nippu. Jokaiselle pelipaikalle löytyy hyviä vaihtoehtoja, ja joukkueessa on myös tarpeeksi erityylisiä pelaajia, mikä antaa valmennukselle lisämahdollisuuksia työkalupakkiin. Lisäksi löytyy nuoruutta ja kokemusta hyvässä suhteessa. Joukkue on mielestäni arvomaailmamme ja strategiamme mukainen, mutta myös sellainen, joka kykenee pelaamaan identiteettimme mukaisesti. Täytyy myös sanoa, että kilpailutilanne on hyvä, ja se on yksi todella tärkeä arjen laadun osatekijä, päävalmentaja Mikko Hallikainen kertoo.

– Tietysti joukkueen rakentaminen alkoi suhteellisen myöhään valmentajakuvion ratkettua, mutta perusrunko saatiin onneksi nopeasti kasaan, ja hienoa, että moni viime kauden pelaaja saatiin seurassa pidettyä. Lähtijöiden joukossa oli monia merkittävässä roolissa pelanneita pelaajia, joiden korvaaminen ei tietenkään ollut yksiselitteinen asia, mutta mielestäni joukkueen rakentamisessa onnistuttiin lopulta hyvin resurssit huomioiden, ja vaikka niitä mutkiakin matkaan hiukan sattui. Mutta nykyinen joukkue on kovan työn tulos, ja olen siihen tyytyväinen. Luottavaisin mielin voi lähteä kauteen.

 

Harjoituskausi sujui suunnitelmien mukaan

 

JIPPOn valmistautuminen kauteen alkoi marraskuun lopussa, jolloin joukkueharjoitukset alkoivat fysiikkapainotteisina Mikko Hallikaisen johdolla. Tammikuussa harjoituskausi pääsi kunnolla käyntiin, kun Hallikaisen sopimus vakinaistettiin ja suurin osa pelaajasopimuksistakin oli jo tehty.

Joukkue pelasi kevättalven aikana kaikkiaan seitsemän harjoitusottelua. Rupeama alkoi tammi-helmikuun taitteen kohtaamisilla C-lohkon sarjanousija Kuopion Elon kanssa. Ensimmäisen, Joensuussa pelatun ottelun JIPPO voitti 1–0 Eemil Tannisen alkuminuuttien maalilla. Kuopiossa pelattu toinen koitos alkoi miltei identtisesti Tannisen maalilla, mutta parin viikon harjoittelu Elo-otteluiden välissä tuotti toisella jaksolla hedelmää, ja joensuulaiset saivat tällä kertaa lyötyä lisää löylyä karaten 0–3-voittoon Jere Juurisen ja Niko Niemeläisen kaunisteltua lukemia.

Elon jälkeen JIPPO kohtasi kotona ja vieraissa Ykkösestä joensuulaisten seuraksi A-lohkoon pudonneen PEPOn. Joensuussa pelattu avausottelu oli alusta loppuun melko tasainen, mutta JIPPO oli niin pallollisessa kuin pallottomassakin pelaamisessa hitusen lappeenrantalaisia edellä. Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 1–0-voittoon Niko Niemeläisen maalattua Veeti Piiparisen hankkimasta rangaistuspotkusta.

Imatralla pelattu toinen PEPO-ottelu alkoi JIPPOn osalta heikosti, ja kotijoukkue karkasi nopeasti 2–0-johtoon. JIPPO kuitenkin käänsi tilanteen jo ennen taukovihellystä 2–3:een Toni Tahvanaisen, Aake Yletyisen ja Terrence Smithin maaleilla. Toinen jakso oli hieman tarkempaa pelaamista, mutta ottelun lopussa PEPO tasoitti loppulukemiksi 3–3.

 

Aake Yletyinen jallittamassa lappeenrantalaisia (kuva: Mikko Kalavainen)

 

Harjoituskauden kovin ottelu pelattiin maaliskuun puolivälin jälkeen, jolloin JIPPO matkusti Mikkeliin Ykkösen kauteen valmistautuneen MP:n vieraaksi. JIPPO oli pitkälti puolustuskannalla, mutta Terrence Smith vei joensuulaiset ensimmäisellä jaksolla johtoon. Toisella jaksolla MP käänsi pelin kahdella erikoistilannemaalilla ja viimeisteli loppulukemat 3–1 viime hetkien rangaistuspotkusta.

JIPPO pelasi viimeisen kauteen valmistavan kotiottelunsa huhtikuun alussa, jolloin se kohtasi farmijoukkueensa LehPan. Lehmolaiset taistelivat urheasti, mutta JIPPO karkasi lopulta selvään 4–0-voittoon kaksi maalia tehneen Santeri Saarenkunnaksen johdolla. Muista maaleista vastasivat Eetu Viitaniemi sekä rangaistuspotkusta Sauli Kettunen.

Aivan kuten vuosi sitten, JIPPO kohtasi kenraaliharjoituksessaan FCV:n Jyväskylässä viikkoa ennen Kakkosen kauden alkamista. Joensuulaiset karkasivat ottelun alkupuolella 0–2-johtoon Victor de Paulan ja Terrence Smithin maaleilla, mutta vaajakoskelaiset kavensivat juuri ennen taukovihellystä. Toisella jaksolla Toni Tahvanainen iski taululle 1–3-lukemat, mutta kotijoukkue kavensi. Lopulta hieman aiemmin rangaistuspotkussa epäonnistunut Yoshiaki Kikuchi lopetti FCV:n pyristelyn upealla vapaapotkumaalilla, ja ottelu päättyi 2–4.

JIPPO pelasi siis seitsemän harjoitusottelua, joista se voitti viisi, pelasi yhden tasan ja hävisi yhden maalierolla 17–8. Harjoituskauden paras maalintekijä oli Terrence Smith kolmella osumallaan. Santeri Saarenkunnas, Toni Tahvanainen, Niko Niemeläinen ja Eemil Tanninen maalasivat kahdesti mieheen. Videokoosteet kaikista harjoitusotteluista ovat katsottavissa JIPPOn YouTube-kanavalla.

– Pre-season sujui aika pitkälti suunnitelmiemme mukaan. Tietenkin on varmasti asioita, joita voimme tehdä vieläkin paremmin, ja sellaisia olen myös jo itse pystynyt tunnistamaan. Mutta isossa kuvassa usko siihen, että työnteko on kovaa, jatkuvaa ja suunnitelmallista, sekä välittämättä joidenkin rajallisten resurssien tuomista haasteista, voi sanoa, että isompia ongelmia ei ole ollut. Terveystilanne on ollut läpi pitkän pre-seasonin hyvä, vaikkakin pieniä vammoja on mukaan mahtunut ja sairasteluita on ollut. Käytettävyys pelaajistossa ollut kuitenkin hyvä, ja tietenkin sen myötä pelaajat ja myös peli on kehittynyt, Mikko Hallikainen toteaa.

 

Lähtökohdat Kakkosen A-lohkoon

 

Alkava Kakkosen kausi on lähtökohdiltaan poikkeuksellinen, sillä edessä on siirtymäkausi, jolla pohjustetaan kaudelle 2024 toteutuva uusi sarjajärjestelmä. Systeemi on siis runkosarjan osalta vielä hyvinkin tuttu, mutta syksyn jatkopelien kaavioissa riittää pureskeltavaa. Kakkosen lohkovoittajilla ja kahdella parhaalla lohkokakkosella on saumat nousta jopa kaksi sarjaporrasta kerralla uuteen Ykkösliigaan, ja Ykköseen noususta pääsee karsimaan niinkin alhaalta kuin viidenneltä sijalta.

Lue lisää: Uudistuvan Kakkosen sarjajärjestelmä tarjoaa monia mahdollisuuksia

A-lohkon viime kauden joukkueista KäPa nousi Ykköseen, KuPS Akatemia sekä Atlantis FC sijoitettiin toisiin lohkoihin alkavalle kaudelle ja PeKa sekä FC LaPa putosivat Kolmoseen. Uusina joukkueina A-lohkoon tulevat Ykkösestä pudonneet PEPO ja PK-35, B-lohkosta siirtyvä HJK Klubi 04 sekä Kolmosesta nousseet TiPS ja Atlantis FC/Akatemia. Alkavalla kaudella samasta lohkosta voi nousta useampikin joukkue, mutta sarjanousua hamuavia joukkueita lienee myös aiempaa enemmän, ja sarjan tason voidaan odottaa olevan jopa selvästi viime kautta kovempi.

– Seuran tavoite on nousta Ykköseen tai Ykkösliigaan, ja joukkue on asettanut tavoitteekseen sarjavoiton. Ennakoin, että nousutaisto tulee olemaan tiukka ja tasainen. Lohkossamme on monia joukkueita, jotka pelaavat varmasti samoista tavoitteista kuin me, kuten esim. Klubi 04, PEPO, PK-35 ja Kiffen. Tiukkaa vääntöä on varmasti luvassa, mutta mikä sen hienompaa kuin pelata kovia matseja viikosta toiseen. Olemme valmiita sarjan aloitukseen, mutta avainasia on pitää laadukkaasta työnteosta ja jatkuvasta oppimisesta kiinni läpi kauden. Jos onnistumme siinä ja pystymme kehittymään viikko viikolta, tulemme olemaan vahvoilla kun sarjataulukkoa syksyllä katsotaan, Mikko Hallikainen uskoo.

 

Esittelyssä muut joukkueet

 

JIPPOn mediatiimi esitteli kevään aikana lohkon muita joukkueita kysellen kuulumisia jokaisen joukkueen kapteenilta tai runkopelaajalta. Jututettavina olivat ensimmäisessä osassa Adonis Sfishta (Atlantis FC/Akatemia), Teemu Pyhämäki (TiPS), Nico Eerola (FC Futura) ja Tuomas Mustonen (PPJ), toisessa osassa Otso Knuuttila (NJS), Jaakko Rantanen (PKKU), Riku Heinonen (FC Kiffen) ja Mikko Tuomi (Reipas), sekä kolmannessa osassa Antonio Reguero (HJK Klubi 04), Tomi Kurvinen (PK-35) ja Jirko Sorsa (PEPO).

Osa 1 – Esittelyssä kauden 2023 Kakkosen A-lohko: Haastajajoukkueet
Osa 2 – Esittelyssä kauden 2023 Kakkosen A-lohko: Vakiovastustajat
Osa 3 – Esittelyssä kauden 2023 Kakkosen A-lohko: Nousukkaat

Lisää infoa joukkueista alla.

 

PK-35, Helsinki


Perustettu: 1935 (Viipurin Pallokerho)
Putosi Kakkoseen sijoituttuaan viime kaudella Ykkösessä sijalle 10.
Kotikenttä: Algeco Areena (ent. MagneCit Areena)
Päävalmentaja: Kim Raimi

Kakkosen A-lohkon kaudella 2020 voittaneen ja sitä kautta Ykköseen nousseen PK-35:n taival maan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla jäi tältä erää kahden kauden mittaiseksi, kun se ajautui viime syksynä putoamistaistoon ja jäi Ykkösen alemmassa jatkosarjassa kolmanneksi viimeiselle sijalle. Nyt se hakee uutta nousua tutusta Kakkosen lohkosta.

PK-35:ttä luotsaa kolmatta kauttaan todellinen seuraikoni Kim Raimi, joka edusti joukkuetta pitkään pelaajana ja useamman vuoden apuvalmentajanakin ennen ylennystään päävalmentajan pestiin. Raimin apuna valmennustiimissä toimii ex-JIPPO-toppari Aapi Helvelahti.

Kuten sarjasta pudonneille joukkueille usein käy, on PK-35:n rosterissa ollut vaihtuvuutta viime kaudesta. Kapteeni Esa Terävä lopetti uransa ja moni muukin konkari on jäänyt pois, kuten toppari Pauli Kuusijärvi. Omar Jama siirtyi JäPS:iin ja kaikki ulkomaalaisvahvistukset vaihtoivat maisemaa. Matias Hänninen palasi HIFK:hon, Nuutti Tykkyläinen JIPPOon ja maalivahti Otso Knuuttila NJS:ään.

PK-35 värväsi ykkösmaalivahdikseen HIFK:sta 24-vuotiaan saksalaissyntyisen ex-juniorilupaus Felix Ferahyanin. Puolustusta johtaa kapteeninnauhan Terävältä perinyt, laitapuolustajan paikalta toppariksi siirtynyt joensuulaissyntyinen Tomi Kurvinen, jonka ottelumäärät ovat jääneet viime kausina vähiin loukkaantumisten vuoksi. Pallokerhon topparikalustoa vahvistavat Atlantis FC:stä tullut Eero Karjalainen sekä mm. PEPOsta ja VPS:stä tuttu gambialaiskolossi Alieu Ceesay, joka siirtyi joukkueeseen JäPS:stä.

Järvenpäästä PK-35 hankki myös niin keskikentällä kuin laitapakkinakin viihtyvän Ayuub Abdin. Ykköshankinta laitapakin paikalle on kuitenkin EPS:stä tullut juoksuvoimainen japanilainen Shunta Uchiyama. PK-35 kiinnitti joukkueeseensa myös kaksi muuta japanilaista, keskikenttäpelaajat Hiroki Nekadon ja Toshiki Makimoton, joista ensin mainitun kausi päättyi kuitenkin ennen alkamistaan loukkaantumiseen.

Keskikentän avainrooleihin on tyrkyllä EIF:stä siirtynyt yli kahdensadan liigaottelun veteraani Xhevdet Gela, kaudet 2018–2021 JIPPOssa pelannut Tommi Tainio sekä toisesta kotimaastaan Filippiineiltä Suomeen palannut Oskari Kekkonen.

Hyökkäyssuuntaan joukkueen profiilipelaajiin kuuluu laitahyökkääjä Yassin Adam, joka on saanut seurakseen mm. PKKU:ssa viime kaudella vakuuttaneen laiturin Sebastian Kamaran. Hyökkäyspään ykkösnimenä voidaan kuitenkin pitää FC Lahdessa liigaakin pelannutta, EIF:stä tullutta taitavaa kymppipaitaa Valdrin Rashicaa, joka tehoili viime kaudella Ykkösessä kuuden maalin ja kymmenen maalisyötön verran.

 

JIPPO – PK-35 la 27.5. klo 16.00
PK-35 – JIPPO la 19.8. klo 18.30

 

PEPO Lappeenranta


Perustettu: 1958 (Uus-Lavolan Peli-Pojat)
Putosi Kakkoseen sijoituttuaan viime kaudella Ykkösessä sijalle 11.
Kotikenttä: Kimpisen urheilukeskus
Päävalmentaja: Teemu Tavikainen

Etelä-Karjalan ylpeys PEPO pelasi vuosina 2016–2021 Kakkosen A-lohkossa kuusi kautta putkeen. Se lähti kausi toisensa perään sarjaan isoin satsauksin ja sijoittuikin kolmeen otteeseen lohkossa kolmen parhaan joukkoon, saavuttamatta kuitenkaan ykkössijaa. Syksyn 2021 kakkossija riitti kuitenkin sarjanousuun, kun RoPS:lta vapautunutta Ykkösen paikkaa tarjottiin Lappeenrantaan täydennysmenettelyn kautta. PEPO sai historiansa ensimmäiselle Ykkösen kaudelle kasaan paperilla kelpo ryhmän, mutta kausi päättyi silti putoamiseen.

PEPOn miehistö on mennyt liki täysin uusiksi viime kaudesta. Ykköshyökkääjä Irfan Sadik sai liigasopimuksen FC Lahteen. Ulkomaalaisvahvistuksista laitapuolustaja Jeannot Esua siirtyi EIF:iin ja keskikenttäpelaaja Zachary Sukunda IF Gnistaniin. KäPa värväsi toppari Roope Huhtalan ja keskikenttä Calvin N’Sombon, ja HIFK ex-JIPPO-kapteeni Topi Pasin. Hyökkääjä Jesse Huhtala siirtyi B-lohkosta Ykköseen nousseeseen SalPaan. Listaa voisi jatkaa pidempäänkin.

PEPO värväsi uudeksi päävalmentajakseen AC Oulun apuvalmentajana viime kaudella toimineen helsinkiläislähtöisen Teemu Tavikaisen, joka on toiminut aiemmin FC Kontun, KäPan, FC Hongan sekä HJK:n organisaatioissa.

Jenkkikonkari Craig Hill ripusti hanskansa naulaan, joten JIPPOa kaudet 2018–2021 edustanut Jirko Sorsa nousi joukkueen ykkösmaalivahdiksi. Sorsaa paikkaa tarvittaessa FC LaPasta saapunut Niko Pienmunne tai nuori Anton Kylkilahti.

Viime kauden harvoista joukkueessa jatkavista luottomiehistä Sorsan “sarjan parhaaksi puolustajaksi” mainostama Arttu Kotanen jatkaa jo viidettä kauttaan lilapaitojen avaavana vasempana pakkina, vaikka ikää miehellä on vasta 23 vuotta. Puolustuksen toisella laidalla on yli 150 Ykkösen ottelua urallaan pelannut monitaituri, JIPPOsta kausilta 2012–2014 tuttu Samu Suoraniemi. PEPO on etsinyt kevään aikana kuumeisesti vahvistusta toppariosastolleen, mutta toistaiseksi keskuspuolustusta ovat miehittäneet omat nuoret Juho Enbuskan johdolla.

PEPOn keskikentällä päälliköi yksi sarjan parhaista pelaajista, nigerialainen Jonathan Dunyin, joka teki yllätyspaluun kausina 2018–2019 edustamaansa seuraan pelattuaan edelliset kaudet MP:ssä Ykköstä. Dunyinin ohella isoa roolia keskikentällä on kaavailtu kolumbialaisvahvistus Nicolás Murcialle, jonka lisäksi keskustaan on tyrkyllä OTP:stä PEPOon palannut Alex Oikkonen sekä MP:stä tullut Antti-Pekka Kesonen.

Laituriosastolle PEPO kiinnitti kauden alla nopean ja taitavan Antiguan ja Barbudan maajoukkuemiehen Ronaldo Flowersin sekä JIPPOssakin kaudella 2018 pyörähtäneen jalkapallokiertolaisen Aleksi Ikosen. Peliaikaa laidalla tavoittelee kuntouduttuaan myös seuraikoni Markus Koistinen, joka missasi lähes koko viime kauden loukkaantumisen takia.

PEPO on tuttuun tapaan panostanut paljon hyökkäyspään pelimiehiin. Seura hankki ensin ysipaikalle argentiinalaisen Pablo Stupiskin, ja solmi sitten sopimuksen Ilveksessä viime kaudella liigaa pelanneen Patrick Loa Loan kanssa. PEPO törmäsi Loa Loan kanssa kuitenkin paperiongelmiin, ja kamerunilaishyökkääjän saapuminen joukkueeseen on epävarmaa.

PEPO vahvisti hyökkäyskalustoaan myös yhdellä vanhalla tutulla, kun joukkuetta Kolmosen kaudella 2011 edustanut brassi Francisco Torres liittyi joukkueeseen. Torres tykitti Kakkosen kausina 2012–2014 MP:lle kovaan tahtiin maaleja ja siirtyi sitten maailmalle. Eksoottisten sarjojen kierros päättyi Kuwaitiin, josta hän nyt palasi Suomeen.

PEPO on Veikkausliigassa pelaavan KTP:n farmijoukkue, joten lappeenrantalaisten kokoonpanossa saattaa kauden mittaan esiintyä kotkalaisjoukkueen sopimuspelaajia.

 

JIPPO – PEPO la 6.5. klo 16.00
PEPO – JIPPO to 27.7. klo 19.00

 

Lahden Reipas


Perustettu: 1891 (Viipurin Reipas)
Sijoitus viime kaudella: 3.
Kotikenttä: Lahden kisapuisto / Radiomäen urheilukenttä
Päävalmentaja: Tommi Kautonen

Lohkon toisesta Viipurissa perustetusta seurasta, Lahden Reippaasta, on tullut osa Kakkosen A-lohkon vakiokalustoa, sillä se aloittaa nyt viidennen peräkkäisen kautensa samassa lohkossa. Se on nostanut kahden viime kauden aikana profiiliaan keskikastin porukasta kärkeä hätyytteleväksi joukkueeksi, sijoittuen lohkossa 2021 neljänneksi ja viime syksynä kolmanneksi.

A-maajoukkueessakin pelannut Veikkausliigalegenda, valmennusurallaan aiemmin FC KooTeePeetä, FC Lahtea, SJK:ta sekä alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta luotsannut Tommi Kautonen aloittaa nyt kolmannen kautensa kasvattajaseuransa päävalmentajana.

Reipas on uusiutunut ja nuorentunut viime kaudesta. Se menetti A-lohkon parhaaksi keskikenttäpelaajaksi äänestetyn Joona Tapanin sekä Tapanin tapaan kahdeksan maalia viime kaudella tehneen laitahyökkääjä Gullit Zolameson Ykkösen JäPS:iin, jonne siirtyi myös Reippaalle kuusi maalia vain viidessä ottelussa FC Lahden lainapelaajana tehnyt Berat Köse. Lisäksi joukkueen jätti runkomiehistä toppari Masa Malen.

Uusista pelaajista isointa roolia lienee tarjolla HJS:stä siirtyneelle liberialaiselle keskikentän pohjapelaajalle Harry Kossigbolle sekä jo viime kaudella Reippaassa lainalla käyneelle maalivahdille, Kossigbon tapaan Hämeenlinnasta tulleelle Lauri Inkeroiselle. Heidän lisäkseen Reipas on kiinnittänyt miehistöönsä KuPS Akatemiasta palanneen keskikenttäpelaajan Joonas Tuomen, FC Interin organisaatiosta tulleen hyökkääjän Leevi Liikosen sekä puolisen tusinaa junioreista noussutta lupausta.

Puolustuksen avainpelaajia ovat monikäyttöisen kapteenin Mikko Tuomen lisäksi viime kaudella läpimurtonsa tehneet nuoret Tuomas Kautonen ja Topias Inkinen sekä toistakymmentä liigaottelua pelannut laitapuolustaja Lassi Forss. Keskikentän sielu on Onuray Köse, ja hyökkäyspäässä eniten uhkaa tuottavat 11 maalia viime kaudella paukuttanut Liniris Haziri sekä tuulennopea kahdeksan maalin mies Asaad Babiker.

Reipas on Veikkausliigassa pelaavan FC Lahden farmijoukkue, ja sen riveissä tullaan kauden aikana näkemään myös pelituntumaa hakevia liigajoukkueen sopimuspelaajia.

Tavallisesti legendaarisessa Kisapuistossa kotiottelunsa pelaava Reipas joutuu heinäkuussa evakkoon, kun stadion menee uuden katsomon rakentamisen ajaksi käyttökieltoon. Reipas pelaa keskikesästä eteenpäin kotiottelunsa Radiomäen kentällä, jossa se isännöi myös JIPPOa.

 

Reipas – JIPPO la 22.7. klo 17.00
JIPPO – Reipas la/su 7./8.10. klo TBA

 

FC Kiffen, Helsinki


Perustettu: 1908 (KIF)
Sijoitus viime kaudella: 4.
Kotikenttä: Töölön pallokenttä
Päävalmentaja: Marko Tukiainen

Reippaan tapaan jo viidennen peräkkäisen kautensa Kakkosen A-lohkossa starttaava FC Kiffen on ollut viime vuosina tuttu näky sarjataulukon keskivaiheilla ja hieman sen yläpuolella. Viime kaudella se ylsi parhaimpaan sijoitukseensa pitkiin aikoihin, kun se taisteli tiensä aina nousukarsintasarjaan asti, jääden kuitenkin neljänneksi selvällä marginaalilla kärkikolmikkoon nähden.

Kiffeniä valmentaa viidettä kauttaan Marko ”Mako” Tukiainen, jonka johdolla ”Mustat Hurmurit” on ollut kurinalaisesti puolustavana ja fyysisenä joukkueena vaikea voitettava kenelle tahansa. Koko lohkosta vain JIPPO päästi viime kaudella Kiffeniä vähemmän maaleja omiin.

Hyvin pitänyt puolustus on muutosten keskellä. Pitkään seuraa edustaneiden Pyry ja Antti Korhosen jatkot ovat tätä kirjoittaessa vielä hämärän peitossa, eikä jatkosopimusuutisten joukossa ole näkynyt Valtteri Karlssonia tai Dominic Savolaistakaan. Keskuspuolustus on vahvistunut PPJ:stä siirtyneellä Touko Laakkosella sekä isolla ja lupaavalla, MP:ssä muutaman Ykkösen ottelun viime kaudella pelanneella Arttu Loukiaisella. Laitapuolustukseen on tullut uusina Arttu Mäkinen FC Hongan junioreista sekä Tuomas Saarikko FC Espoosta.

Tolppien välissä jatkaa Kiffenin monivuotinen ykkösmaalivahti Niko Tervonen, jota haastaa NJS:stä tullut Tuukka Niemelä.

Puolustuspään muutoksia lukuun ottamatta joukkueen runko on pysynyt hyvin samassa muodossa kuin viime kaudella. Keskikentän keskustan luottomiehet Riku Heinonen ja Severi Murto jatkavat, kuten myös kesken viime kauden joukkueeseen liittynyt taitava pelinrakentaja Muslim Markhiyev. Kiffenin viime kauden paras maalintekijä, seitsemän osumaa viimeistellyt Peik Koskinen sekä sierraleonelainen pikakiituri Tejan Deen pitävät vastustajien laitapuolustajat kiireisinä.

Avaavan kärkipelaajan paikasta taistelee jälleen mm. Samuli Heiska ja Eetu Kolu, sekä uutena pelaajana NJS:lle viime kaudella viisi maalia tehnyt Reko Räsänen. Viime kaudella vaisusti esiintynyt edelliskausien maalitykki Cheikh Toure on sen sijaan jatkamassa muualla.

 

FC Kiffen – JIPPO la 1.7. klo 17.00
JIPPO – FC Kiffen la 9.9. klo 16.00

 

HJK Klubi 04, Helsinki


Perustettu: 2004
Sijoitus viime kaudella: 4. (B-lohkossa)
Kotikenttä: Töölön jalkapallostadion
Päävalmentaja: Miika Nuutinen

Hallitsevan Suomen mestarin Helsingin Jalkapalloklubin reservijoukkue HJK Klubi 04 lähtee kauteen 2023 yhtenä nousijasuosikeista, ja se onkin ilmoittanut julkisesti tavoitteekseen sarjanousun. Joukkue putosi Ykkösestä kauden 2021 päätteeksi, ja sijoittui viime kaudella B-lohkossa neljänneksi.

Toiseen kauteensa Yle Urheilun jalkapalloasiantuntijanakin toimivan Miika Nuutisen johdolla lähtevä Klubi 04 on tuttuun tapaan nuori ja taitava joukkue, mutta myös varsin kansainvälinen. HJK kiinnitti talven aikana reserveihinsä 20-vuotiaan vasenjalkaisen topparin Nils Svenssonin Ruotsin kolmannen sarjatason Vänerborgs IF:stä ja 18-vuotiaan Nigerian U20-maajoukkuerinkiin nousseen juoksuvoimaisen hyökkäyspään pelaajan Francis Etun kotimaansa Aseami Football Academysta.

Tärkein ulkomaalaisvahvistus lienee kuitenkin HJK:n kauden 2020 mestarimaalivahti, viime kaudella FC Lahdessa liigaa pelannut 40-vuotias espanjalainen Antonio Reguero, joka palasi uransa ehtoovaiheessa HJK:n organisaatioon mentoroimaan seuran nuoria lupauksia Klubi 04:ssä.

Klubi 04:n viime kauden avainpelaajista laitahyökkääjä Daniel Rökman ja keskikenttäpelaaja Anton Aaltonen siirtyivät Veikkausliigan FC Interiin ja brassihyökkääjä Erikson Carlos palasi Ykkösen HIFK:hon. Keskikentän Altti Hellemaa lähti lainalle SJK Akatemiaan sekä Niilo Kujasalo KPV:hen, ja toppari Oliver Pettersson nousi HJK:n edustusjoukkueen puolelle.

HJK:n edustusjoukkueen puolella ovat treenanneet myös huippulupaava hyökkääjä David Ezeh sekä keskikenttäpelaajat Aaro Toivonen ja Liam Möller, joista viimeksi mainittu viimeisteli kaksi maalia HJK:n voittoon päättyneessä Liigacupissa. Kolmikko pelaa mitä luultavimmin alkavalla kaudella isoja minuutteja Klubi 04:n riveissä.

Regueron ohella Klubi 04:n tolppien välissä nähdään viime kaudella kaksi Ykkösen ottelua KTP:ssä ja kymmenen Kakkosen ottelua PeKassa pelannut Aleksi Partanen. Puolustuksen avainpelaajiin kuului jo viime kaudella Michael Boamah, joka muodostaa vahvan toppariparin Svenssonin kanssa. Laitapuolustajista isoa vastuuta kantaa Oscar Häggström.

Keskikentän hyökkääviin rooleihin on tarjolla viime kaudella TPS:ssä Ykköstä pelannut 17-vuotias Jasper Jalonen, ja harjoituskauden aikana laidassa vahvoja otteita on esittänyt yhtä nuori Stanislav Baranov. Hyökkäyksessä peliminuutteja kärkkyy viime kaudella vain 16-vuotiaana viisi maalia Kakkosessa PKKU:lle iskenyt Kingsley Kwasi Kwaw.

Reservijoukkueelle ominaisesti Klubi 04:n miehistössä vierailee säännöllisesti HJK:n edustusjoukkueen pelaajia. Viime kaudella yksittäisiä Kakkosen otteluita kävivät pelaamassa mm. maajoukkueympyröistä tutut Riku Riski, Arttu Hoskonen, Janne Saksela, Pyry Soiri ja Matti Peltola, joista tosin vain kaksi viimeksi mainittua pelaa enää HJK:n organisaatiossa.

 

JIPPO – HJK Klubi 04 ke 12.7. klo 19.00
HJK Klubi 04 – JIPPO su 1.10.

 

Pallokerho Keski-Uusimaa, Kerava


Perustettu: 2005
Sijoitus viime kaudella: 6.
Kotikenttä: Kalevan urheilupuisto
Päävalmentaja: Rami Hakanpää

Edellisinä kausina täpärästi Kolmoseen putoamiselta välttynyt PKKU yllätti viime kaudella kaikki, pysyen kärkikastin vauhdissa pitkälle kesään asti. Lopulta liigalegenda Rami Hakanpään jo kaudesta 2016 alkaen luotsaaman nuoren joukkueen paukut loppuivat, ja se valahti jatkopelien ulkopuolelle sijoittuen lopulta kuudenneksi.

PKKU:n selkeä ykköstykki viime kaudella oli kymmenen maalia kolmeentoista otteluun takonut Hugo Toivonen, joka lähti jo syksyllä Italiaan. Hyökkäyspään tehomiehistä poissa ovat myös HJK:n organisaatioon palannut Kingsley Kwasi Kwaw, PK-35:een siirtynyt laituri Sebastian Kamara ja AC Oulun testissä kevättalvella käynyt Oscar Dahlfors. Keravalaiset ovat kokeneet menetyksiä myös puolustuspäässä, sillä kapteeninnauhaa kantanut maalivahti Robin Källman siirtyi Ykkösen JäPS:iin ja laitapuolustaja Viljami Suihkonen FCV:hen.

Poislähtijöitä on korvattu lähinnä omilla B-junioreilla, joten PKKU lähtenee kauteen jopa entistä nuoremmalla joukkueella. Jatkuvuutta joukkueessa edustavat luottotopparit Roni Mäkilä ja Jaakko Rantanen, juoksuvoimainen laitapelaaja Tegra Mukuna sekä keskikentän Eero Korpela, Elias Turunen, Samuel Tiainen ja tällä tietoa joukkueen ainoa 90-luvun puolella syntynyt pelaaja, 27-vuotias Akseli Haapalainen.

PKKU ei ole julkaissut uusien pelaajiensa sopimuksia, mutta harjoitusotteluissa mukana on ollut esimerkiksi PK-35:ssä Ykköstä viime kaudella pelannut laitahyökkääjä Noah Kaijasilta.

 

PKKU – JIPPO la 20.5. klo 16.00
JIPPO – PKKU la 12.8. klo 16.00

 

Nurmijärven Jalkapalloseura


Perustettu: 2004
Sijoitus viime kaudella: 7.
Kotikenttä: Klaukkalan urheilualue
Päävalmentaja: Teemu Savukoski

Jo kuudennen peräkkäisen kautensa Kakkosen A-lohkossa aloittava NJS on asemoitunut sarjassa vahvasti alemman keskikastin joukkueeksi. Aiempina kausina vuorovuosin kahdeksanneksi ja yhdeksänneksi sijoittunut joukkue keräsi viime kaudella jo kolmannen kerran viiden vuoden sisällä tasan 27 sarjapistettä, mutta tällä kertaa se riitti seitsemänteen sijaan sarjataulukossa.

Viidennen kautensa Teemu Savukosken valmennuksessa aloittava joukkue on kokenut paljon menetyksiä viime kaudesta. Kymmenen maalin mies Joonas Manninen sekä keskikentän avainpelaajat Matti Kaipio ja Henry Nguyen jättivät joukkueen. Laitapuolustaja Benjamin Urgenc hyppäsi sarjaporrasta ylemmäs MP:n riveihin, toppari Jonathan Ndongala vaihtoi HJS:ään. Maalivahti Tuukka Niemelä sekä kuusi maalia viime kaudella tehnyt hyökkääjä Reko Räsänen siirtyivät FC Kiffeniin, taitava laituri Janar Georg TamU:un ja Mohamed Lassoued Atlantis FC/Akatemiaan.

”Palokärjet” on kuitenkin saanut takaisin pari merkittävää paluumuuttajaa. Viime kaudella Ykköstä PK-35:n paidassa pelannut NJS:n monivuotinen ykkösmaalivahti ja kapteeni Otso Knuuttila teki paluun Nurmijärvelle, samoin kuin Valkeakosken Hakassa ilman liigadebyyttiä jäänyt, kausina 2020–2021 NJS:lle hyvään tahtiin maaleja paukutellut 21-vuotias hyökkääjä Miro Salminen. Useimmat joukkueen uusista pelaajista ovat nuoria tulevaisuuden nimiä, joista yhtenä mainittakoon KäPan B-junioreiden viime kauden kapteeni, keskikenttäpelaaja Omar Cukici.

Viimekautisista luottomiehistä NJS:ssä jatkavat puolustajat Arvi Liljaniemi, Aleksi Kilpeläinen ja Mikko Oinonen, puolustava keskikenttä Valtteri Kangasniemi, kesken viime kauden Ykkösen JäPS:stä palannut laituri Tony Lehtimäki sekä hyökkääjistä Akseli Lehtojuuri.

NJS:llä on farmisopimus Ykkösen IF Gnistanin kanssa, jonka myötä Nurmijärvellä voidaan kauden mittaan nähdä lainapelaajia ”Kipinästä”.

 

NJS – JIPPO la 22.4. klo 17.00
JIPPO – NJS la 23.9. klo 16.00

 

Pallo-Pojat Juniorit, Helsinki


Perustettu: 1995
Sijoitus viime kaudella: 8.
Kotikenttä: Jätkäsaaren liikuntapuisto
Päävalmentaja: Kalle Vasse

Suomen suurimpiin junioriseuroihin lukeutuvan PPJ:n edustusjoukkue nousi toissa syksynä ensi kertaa historiassaan maan kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Sen niin kokemusta kuin nuoruuttakin pursuava miehistö onnistui debyyttikaudellaan Kakkosessa vähintäänkin kelvollisesti, ja sijoitus sarjataulukossa oli lopulta kahdeksas.

Joukkuetta edelliset kahdeksan kautta valmentanut ja managerina samalla toiminut Mikko Hyppönen siirtyi viime kauden jälkeen enemmän taustalle, ja uutena päävalmentajana aloitti seuran A-junioreita viime kaudella luotsannut ex-liigapelaaja Kalle Vasse.

PPJ:n viime kauden avainpelaajista keskikentän hyökkäävissä rooleissa viihtynyt Emil Pallas siirtyi täksi kaudeksi Ykkösen HIFK:hon ja toppari Touko Laakkonen vaihtoi FC Kiffeniin. Kuusi maalia viime kaudella tehnyt nuori Emil Rask on myös jättänyt joukkueen.

PPJ on saanut kuitenkin pidettyä riveissään monet tärkeimmistä pelaajistaan. 14 maalia viime kaudella iskenyt veteraanihyökkääjä Tuomas Mustonen ja loukkaantumisten takia vain kahdeksan ottelua pelannut ex-liigajyrä Tommi Kari tähdittävät jätkäsaarelaisjoukkuetta tänäkin vuonna. Myös PPJ:n nuori kapteeni ja keskikentän työmyyrä Samuel Sjölund, joukkueen vuoden tulokkaaksi viime kauden päätteeksi valittu toppari Juuso Höckert sekä seitsemän maalia tehnyt nuori laituri Elias Kallio jatkavat joukkueessa.

JIPPOsta viime kaudeksi Jätkäsaareen siirtynyt Risto Kahelin nähdään PPJ-paidassa tälläkin kaudella. Viime kaudella Kahelin kantoi joukkueessa isoa vastuuta painaen töitä tarpeen mukaan vasemmalla tai oikealla laidalla ja jopa pakkinakin, ja teki siinä sivussa neljä maalia.

 

JIPPO – PPJ la 10.6. klo 16.00
PPJ – JIPPO la 2.9. klo 16.00

 

FC Futura, Porvoo


Perustettu: 1992
Sijoitus viime kaudella: 10.
Kotikenttä: Porvoon keskusnurmi
Päävalmentaja: Cihan Gökcil

Viime kaudeksi muutaman vuoden tauon jälkeen Kakkoseen noussut FC Futura joutui taistelemaan sarjapaikastaan viimeiseen asti, sillä nousijajoukkueen säilyminen varmistui vasta viimeisellä kierroksella. Kymmenes sija riitti, ja porvoolaiset nähdään Kakkosessa myös alkavalla kaudella.

Kokenut italialaisvalmentaja Roberto Nuccio jätti Futuran viime kauden jälkeen, ja tällä kaudella joukkueen päävalmentajana toimii turkkilaislähtöinen Cihan Gökcil, joka edusti Futuraa pelaajana takavuosina useiden kausien ajan.

Valmennuksen ohella myös pelaajisto on uudistunut. Joukkue menetti todellisen ikoninsa, Nelosen Akillekseen jäähdyttelemään lähteneen kapteeninsa Anton Britschgin, keskikentän pitkäaikaisen avainpelaajansa Henri Pulkkisen ja kahdeksan maalia viime kaudella tehneen, Atlantis FC:hen siirtyneen Demba Camaran. Myös ykkösmaalivahti Walter Vikström, järkälemäinen toppari/hyökkääjä Richard Tiberi, hyökkäyksen taskuraketti Aleksander Akbar sekä keskikentän Emil Lehtinen ja Benjamin Thurling ovat jättäneet joukkueen.

Viime kauden runkomiehistä Futurassa jatkavat kokenut laitapuolustaja Nico Eerola, keskikentän Simon Stenstrand, hyökkääjä Tommaso Conti sekä kaksi laitalinkkiä, gambialainen Saloum Faal ja italialainen Michele Desalegen. Joukkueen uusista vahvistuksista merkittävin on kokenut toppari Jani Kaukomaa, joka siirtyi Porvooseen Ykköseen nousseesta KäPasta.

Futuraan siirtyi myös kaksi nuorta ja lupaavaa keskikenttäpelaajaa, Kolmoseen pudonneessa PeKassa isossa roolissa viime kaudella pelannut Aaron Lindholm sekä Kolmosessa HIFK/2:n paidassa vahvan kauden pelannut Luka Heiskanen.

Futura sopi talvella farmisopimuksen KäPan kanssa, minkä myötä joukkueessa tullaan kauden aikana näkemään nuoria KäPan sopimuspelaajia.

 

FC Futura – JIPPO la 13.5. klo 16.00
JIPPO – FC Futura la 5.8. klo 16.00

 

Tikkurilan Palloseura, Vantaa


Perustettu: 1958
Nousi Kakkoseen voitettuaan Kolmosen lohkonsa
Kotikenttä: Tikkurilan urheilupuisto
Päävalmentaja: Sami Salo

Kakkosessa viimeksi kaudella 2011 nähty TiPS nousi viimein takaisin voitettuaan Kolmosen lohkonsa kolmen pisteen marginaalilla toiseksi sijoittuneeseen HPS:ään nähden. TiPS hävisi uuden päävalmentajansa Sami Salon johdolla koko kauden aikana vain yhden ottelun.

TiPS:llä on sarjanousijaksi vahva maalivahtiosasto. Joukkueen ykkösmaalivahtina Kolmosessa toiminut Roni Tourunen on saanut talven aikana seurakseen NJS:ssä viime kaudella kahdeksan ottelua pelanneen Aaro Reiniluodon sekä HIFK:n Veikkausliigajoukkueen varamaalivahtina ja maalivahtivalmentajana toimineen Martti Puolakaisen.

Joukkuetta jo Kakkosen kaudella 2011 edustanut kapteeni Teemu Pyhämäki johtaa TiPS:n puolustusta, johon on liittynyt uutena vahvistuksena kaksi edellistä kautta Kakkosta VJS:ssä pelannut kovaotteinen toppari Veeti Tuomala. Puolustuksessa jatkavat myös Pyhämäen tapaan vuosikausia TiPS:iä edustaneet luottomiehet Ahmed Mowlid, Toni Haapalehto ja Miikka Hyvärinen sekä kesken viime kauden Ykkösen JäPS:stä Tikkurilaan siirtynyt nuori laitapuolustaja Adel Jrad.

TiPS menetti keskikentältään Atlantis FC:hen siirtyneen kokeneen Santeri Saarenpään sekä Kolmosen TuPS:ssa jatkavan Eetu Halosen, ja tilalle on tullut lähinnä junioreita. Aikoinaan PK-35:ssä ja HIFK:ssa Ykköstä pelannut konkari Niko Haiko sen sijaan jatkaa joukkueessa.

TiPS:n viime kauden paras maalintekijä kahdellatoista osumallaan oli 28-vuotias Iidle Elmi, joka pyöri nuorempana FF Jaron liigaringissä ja pelasi Kakkosta useammalla kaudella JBK:n, FC YPA:n sekä Atlantis FC:n paidassa. Joukkueen muita tehomiehiä olivat kymmenen maalia iskenyt albanialainen Arsen Ceni ja kahdeksan maalia tehnyt 35-vuotias hyökkääjä Mohammed Mubarik. TiPS on värvännyt Kakkoseen noustuaan ryhmäänsä useita nuoria ja nopeita hyökkääjiä ja laitapelaajia. Tällaisia ovat Atlantis FC/Akatemiasta tullut JJK-taustainen Altin Pllana, SAPA:sta siirtynyt Jasir Chokairy sekä KoiPS:ssa viime kaudella pelannut Kim Lundgren.

 

JIPPO – TiPS la 8.7. klo 16.00
TiPS – JIPPO la 16.9. klo 16.00

 

Atlantis FC/Akatemia, Helsinki


Perustettu: 2022
Nousi Atlantis FC:n alaisuudessa toimiessaan Kakkoseen voitettuaan Kolmosen lohkonsa ja kaadettuaan nousukarsinnassa NoPS:n, eriytettiin nousun myötä omaksi seurakseen
Kotikenttä: Pukinmäen urheilupuisto
Päävalmentaja: Moshood Bola

Pitkään Helsingin piirin alemmissa sarjoissa pelannut Atlantis FC/Akatemia nousi kaudeksi 2019 Kolmoseen. Se pelasi Kolmosessa neljän kauden ajan emoseura Atlantis FC:n alaisuudessa, mutta viime syksyn sarjanousun myötä Akatemia piti eriyttää omaksi seurakseen, että Atlantikset voisivat pelata samalla sarjatasolla.

Atlantis FC/Akatemia on ennen kauden alkua suuri mysteeri. Se voitti viime kaudella Kolmosen lohkonsa ja jyräsi nousukarsinnoissa NoPS:n joukkueella, joka vilisi kokeneita ulkomaalaispelaajia, joiden sukset olivat syystä tai toisesta menneet ristiin Atlantiksen edustusjoukkueen valmennuksen kanssa. Nyt se lähtee seuran (tai seurojen) nettisivujen mukaan Kakkoseen samalla A-juniorijoukkueella, joka pelaa tällä hetkellä P20-SM-karsintasarjaa. Palloliiton tulospalvelun pelaajalista on kuitenkin tyystin eri.

Akatemiaa valmentaa seuran nettisivujen mukaan Moshood Bola, joka on kuitenkin merkattu Palloliiton tulospalveluun Atlantis FC:n (edustusjoukkueen) valmentajaksi. Atlantis on pelannut kevään aikana ahkerasti harjoitusotteluita miehistöillä, joissa on pelannut sekaisin kumpaankin joukkueeseen merkattuja pelaajia. Ketä Atlantis FC/Akatemiassa pelaa ja mikä joukkueen taso on, se selviää vasta kauden alettua.

 

Atlantis FC/Akatemia – JIPPO su 4.6. klo 16.00
JIPPO – Atlantis FC/Akatemia la 26.8. klo 16.00

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen