fbpx

Kotkan Arto Tolsa Areenalla pelattiin JIPPOn kauden toisiksi viimeinen vierasottelu, kun joensuulaiset matkasivat putoamista vastaan kamppailevan PeKan vieraaksi. Monia tunnetiloja sisällään pitänyt ottelu päättyi loppujen lopuksi joensuulaisittain parhain päin, kun pisteet lähtivät Kotkasta mukaan lukemin 2-3. JIPPOn maalit iskivät Victor de PaulaToni Tahvanainen ja Aleksi Nissinen.

Vierasjoukkue hallitsi palloa avausminuutit, mutta maalipaikoille ei vielä tässä vaiheessa päästy. Isännät sen sijaan pääsivät iskemään avausmaalin hieman varkain, kun pitkän avauksen päätteeksi pallo pelattiin oikeaan laitaan. Tommi Roponen ohjasi maalin edestä ottelun avausmaalin matalan keskityksen päätteeksi. JIPPOn ei tarvinnut kuitenkaan odotella tasoitusta kuin viitisen minuuttia. Kulmapotkun jälkitilanteesta palloa toimitettiin uudestaan maalille. Siellä korkeimmalle keskityspalloon nousi de Paula, jonka korkea pusku upposi maaliin. Hetkeä myöhemmin hyvällä pelipäällä ollut de Paula pääsi kokeilemaan uudestaan, mutta pusku meni tällä kertaa ohi. JIPPO siirtyi ottelussa johtoon hieman ennen puolen tunnin täyttymistä, kun myös mainion ottelun pelannut Ryohei Fujimura pelasi pallon oikeaan laitaan Jere Juuriselle. Tämä laittoi nappikeskityksen maalin eteen, jossa Tahvis Tahvanainen oli naulaamassa pelivälineen maaliin komealla syöksypuskullaan. Jakson loppu oli molempiin suuntiin viihdyttävää peliä, mutta lisämaaleja ei nähty.

JIPPO tuli toiselle jaksolle todella hyvällä sykkeellä ja sai luotua painetta PeKa-maalille. Noin kymmenen minuutin pelin jälkeen Fujimura hankki liikkeellään vapaapotkun hyvästä maalintekosektorista aivan rangaistusalueen rajalta. Lari Liukkonen haki suoralla yrityksellään yläkulmaa, mutta pallo hiukan yli maalin. Myös de Paulalla oli jälleen loistava tilaisuus keskityspallosta puskea pallo maaliin. Yllättävänkin vapaaksi tilanteessa unohtunut brassi ei kuitenkaan saanut suunnattua palloa maalia kohti. Joensuulaisten taivas synkkeni tunnin kohdalla. Isännät saivat avattua JIPPO-puolustuksen, ja Topi Kela joutui rikkomaan PeKa-hyökkääjää, joka olisi muuten päässyt nokikkain Pyry Piiraisen kanssa. Ottelun päätuomari nosti taskustaan punaisen lapun ja pallo pilkulle. Nathael Ishii laukoi pallon maaliin, vaikka Piirainen aavistikin oikeaan suuntaan. Maalin jälkeen PeKa onnistui saamaan pari vaarallista maalipaikkaa, mutta ei palloa maaliin asti. JIPPO sai rajaheiton vasemmalta puolelta hyökkäysalueellaan noin vartti ennen loppua. Lyhyen pallotelun jälkeen pallo Fujimuralle, joka löysi syötöllään Nissisen rangaistusalueelta. Allu laukoi suoraan syötöstä ja peliväline upposi vasemaan alakulmaan. Nissisen kauden avausmaali ei olisi voinut tärkeämpään paikkaan syntyä. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana JIPPOlla oli paikkoja lisätä johtoa ja isännätkin saivat pariin kertaan luotua painetta JIPPO-maalille. Joensuulaisten puolustusblokki oli kuitenkin sen verran tiivis, etteivät isännät onnistuneet sitä murtamaan. Näin JIPPOlle neljäs voitto peräjälkeen, joka nosti sen takaisin lohkokärkeen!

Runkosarjan viimeinen kierros pelataan ensi lauantaina. JIPPO saa tuossa ottelussa vastaansa KäPan, jolla oli tänään huilivuoro. JIPPOlle riittää runkosarjan voittoon tasapeli tuosta ottelusta. Ensi lauantaina kello 14.00 kaikki siis Mehtimäelle kannustamaan JIPPO voittoon!

Avaus: Piirainen; Ti. Tahvanainen – de Paula – Harju (58′ Kela) – Viitaniemi; Saarenkunnas – Liukkonen – Kettunen; Juurinen (58′ Turunen) – To. Tahvanainen (69′ Nissinen) – Fujimura (83′ Smith)

Penkki: Ojaniemi, Partanen, Vainikainen

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen