2020

Lehtileikkeet tarjoaa:

2005

Jussi Harinen:

“Edellinen kausi oli päättynyt pettymykseen, johon itsellä oli suuri osuus, kun epäonnistuin nousukarsinnassa Atlantista vastaan rangaistuslaukaskilpailussa. Huonoon paikkaan kauden ainut mokattu pilkku. 2005 kauteen lähdettiin siis vain ja ainoastaan nousu mielessä. Puolustuksesta pois siirtyi jo edellisenä vuonna Helsinkiin muuttanut Markku Kallio, mutta loistava mies saatiin tilalle Unkarista: Krisztián Futaki oli raudanluja toppari. Unkarista saapui myös keskikentälle Arpad Mester. Suurin yksittäinen pelaaja mielestäni oli kuitenkin kärkiparikseni saapunut Tampereen Messi, Jussi Kemmo.

Avausottelu Joensuussa pelattiin Louhelen hiekalla, ei tulisi kuuloonkaan enää nykypäivänä. Pelasimme vahvan kauden ja hävisimme vain muutaman pelin ja ero sarjakakkoseen Tampereen Pallo-Veikkoihin oli lopulta 11 pistettä ja nousukarsinnat Klubi 04 vastaan olivat vielä edessä. Ensimmäinen ottelu oli silloisella Finskillä, nykyisellä Telia 5G areenalla. Ottelusta on vähän muistikuvia, mutta muistan, että pelasin itse ainakin huonosti, enkä päässyt peliin kiinni missään vaiheessa. Valeri Minkenen upotti vapaapotkun vasempaan ylänurkkaan noin 10 minuuttia ennen loppua ja Klubi juhli 1-0 voittoa. Muistan, että bussiin astuessa joukkueen päävalmentaja Jarmo Korhonen istui omalla paikallaan etupenkillä ja sanoi, että tämä on ihan hyvä tulos meille.

Lauantai 1.10.2005 valkeni aurinkoisena Joensuussa ja edessä oli nousukarsinnan ratkaiseva ottelu mihin lähdettiin 0-1 tappioasemassa. Kentälle lämmittelemään mennessä huomasin, että joukkueen monitoimimies Tapani ”Natu” Kärkkäinen oli värjännyt hiukset ja viikset punamustiksi, nyt oli siis kovat piipussa. Jussi Kemmo vei meidät 1-0 johtoon ensimmäisellä jaksolla ja kokonaistilanne oli siis siinä vaiheessa tasan 1-1. Toisella jaksolla Arpad Mester laukoi ottelun tilanteeksi 2-0 ja Keskuskentän tunnelma nousi käsinkosketeltaviksi. Nyt meidän siis täytyi enää pitää maali puhtaana. Klubi sai lopussa vielä todella hyvän maalipaikan, mutta selvisimme Istvan Tarlosin pitäessä maalinsa puhtaana. Loppuvihellyksen soidessa oli epäuskoinen, mutta todella onnellinen olo, nousimme ykköseen. Juhlat olivat melkoiset, mutta varmasti ansaitut. Kausi oli päättynyt juuri niin kuin edellisen kauden jälkeen oli päätetty.”