fbpx
Tästä voit valita vuoden jota haluat tarkastella:

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

Lehtileikkeet tarjoaa:

2006

 

Sasha Anttilainen

“Vuosi 2006 merkitsi minulle paluumuuttoa Joensuuhun ja Jippoon kahden Venäjällä ja Latviassa vietetyn vuoden jälkeen.  En ollut noina kahtena vuotena päässyt juurikaan seuraamaan joensuulaista jalkapalloa, joten tietoa Jipon joukkueesta ei paljoa ollut. 

Olin edelleen Latvialaisen FC Dinaburgin sopimuspelaaja ja saavuin Jippoon lainalle. Edellinen vuosi 2005 oli ensimmäinen kauteni edustusjoukkueessa. Se vuosi oli pelillisesti minulle täysi floppi ja pelasin lopulta vain muutamassa ottelussa Dinaburgin riveissä. Jippoon saapuessani olin siis täynnä pelihaluja ja halusin todistaa itselleni, että pystyisin pelaamaan vaaditulla tasolla. 

Nautin hurjasti kovaotteisista ja vauhdikkaista treeneistä sekä areenan tarjoamista fasiliteeteistä, jäähallin rappustreenejä unohtamatta. Kauteen valmistavat ottelut keväällä sujuivat hienosti ja Jarmo Korhonen sai joukkueemme hitsattua todella yhtenäiseksi, periksiantamattomaksi ja hankalaksi vastustajaksi. Muistan, kuinka kävimme lähes jokaisissa harjoituksissa läpi joukkueemme puolustamista. Ei meille helposti maaleja tehtykään ja Jamo sai joukkueesta puristettua aivan maksimit irti. 

Kausi alkoi vieraspelillä Kokkolassa, josta saimme tasapelipisteen. Siitä reissusta jäi erityisen hyvä maku, sillä olimme kahden maalin takaa-ajoasemassa tilanteessa 3-1, mutta nousimme silti tasoihin. Tulimme Jan ”Jorkki” Bergin kanssa vaihdosta kehiin toisella puoliajalla ja onnistuimme molemmat maalinteossa. Taistelimme tuosta pelistä alkaen aina viimeisille kierroksille asti vahvasti jopa liigakarsintaan oikeuttavasta sijasta. 

Yleisöä riitti mukavasti ja pelit sujuivat. Omia suorituksiani muistellessa tulee mieleeni helteinen kotipeli AC Oulua vastaan. Aloitin vaihdossa kuten samoin Jorkki. Ottelu oli tapahtumarikas, mutta pitkään maaliton aina 92 peliminuutille saakka. Jorkki syötti minut puolittain läpi vasemmalta, sain vasemman jalkani auki ja lauoin pallon etukulmasta sisään. Seuraavasta maanantaista asti minun suotiin kuuden kuukauden ajan nauttia Pohjois-Karjalan prikaatin täysihoidosta Kontiorannan upeissa maisemissa. 

Päällimmäisenä tuosta kaudesta jäivät ottelutapahtumien lisäksi mieleen huikea joukkuehenki sekä lukuisat vieraspelimatkat, jotka usein sisälsivät Tapani ”Natu” Kärkkäisen ja ”Vennin” organisoimat ruokailut mitä mahtavimmilla pysähdyspaikoilla luonnon helmassa. Nämä ruokailuhetket hitsasivat yhtenäistä joukkuettamme entisestään. Myöskään Immo Erosen upeita soolosuorituksia ja Kristian Futakin purkupalloja ei sovi unohtaa.”

Kausi Sarjataso Sijoitus P V T H Yleisö ka. Valmentaja
2006 Ykkönen 5. 41 11 8 7 491 Jarmo Korhonen