fbpx
Tästä voit valita vuoden jota haluat tarkastella:

2002

2003

2004

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

Lehtileikkeet tarjoaa:

2020

Topi Pasi

Kausi 2020 

Juhlavuosi. Ensimmäinen kauteni Joensuun Jipossa. Olin treenannut jo syksystä 2019 asti Jipon mukana, mutta virallisesti sopimuspelaajana hyppäsin Jipon vahvuuteen unohtumattomalla 2020 kaudella.  

Suomessa pre-season on aina pitkä. Nyt se oli kuitenkin vieläkin pidempi maailman laajuisen koronapandemian johdosta. Aloitimme treenaamisen kauteen jo marras-joulukuun aikoihin. Treenit ja pelit sujuivat hyvin. Paiskimme treenikentällä kovasti hommia ja kehitimme joukkueemme peliä päivä päivältä. Koronan sotkiessa kauttamme, pääsimme vasta kesäkuussa aloittamaan pelit. Hirveällä itseluottamuksella kauden ensimmäiseen sarjapeliin ja 0-0 tulos, mietin “ei voi olla todellista”. Onneksi oli vain muutama päivä aikaa surkutella sitä, kun kohtasimme jo Suomen cupissa Turun Interin. Hieno taistelu liigajengiä vastaan, mutta 0-1 pataan. Tuloksellisesti siis ”heikko” startti.  

Tämän jälkeen pääsimme kuitenkin vauhtiin. Peli alkoi luistamaan myös tuloksellisesti. Pystyimme koko ajan kehittämään peliämme ja itseluottamus alkoi palautua sitä mukaan. Sarjapelien sujuessa pysyimme kärkikahinoissa mukana koko ajan.  

3.10.2020 Mehtimäki. Kakkosen cupin finaali. Ikimuistoinen päivä jippolaisille. Seurahistorian ensimmäinen voitettu cup-pokaali. Pelasimme hyvän tasapainoisen ottelun ja ansaitsimme voiton. Voitonjuhlat olivat myös sen mukaiset. Itse pääsin myös joukkueurheiluun kuuluvan sarvisaunan kokemaan näissä voittojuhlissa. Joukkueen uudet pelaajat esittivät siis vanhoille pelaajille laulu/tanssiesityksen. Esitys ei varmasti ollut kaunista katsottavaa, mutta tunnetta siinä oli sitäkin enemmän. 

Cupin voiton jälkeen oli vielä viisi sarjapeliä jäljellä. Toiseksi viimeinen peli Vaasassa oli ensimmäinen ottelupallomme ratkaista sarjanousu. Pitkä reissu Vaasaan upea 0-3 voitto ja voitonjuhlat olivat valmiita alkamaan. En unohda ikinä niitä onnen hetkiä, joita koimme yhdessä Vaasan Elisa stadionilla. Kaikki tekemämme kova työ ja uurastus sai palkinnon ja Jippo nousee sinne, minne se kuuluukin. YKKÖSEEN YKKÖSEEEN YKKÖSEEN raikasi koko matkan Vaasasta Joensuuhun. Ei ole ikinä seitsemän tunnin bussimatka mennyt niin nopeasti…  

Kauden viimeinen ottelu oli vielä Mehtimäen kotikentällämme. Olimme jo varmistaneet sarjanousun, mutta halusimme hoitaa tyylillä viimeisenkin ottelumme kotiyleisömme edessä. Viimeinen ottelumme oli hyvä tiivistys kaudestamme. Koko joukkue puolusti hyvin ja pidimme nollan ja teimme tarvittavat kaksi maalia. Sen jälkeen oli aika juhlia saavutuksiamme yhdessä. Pelaajat, staffi, taustat, seuran vapaaehtoiset, upeat kannattajamme ja kaikki Jippolaiset olivat yhdessä mahdollistamassa tätä hienoa kautta.  

Kaudesta ja vuodesta on niin paljon muistoja. Päällimmäisenä koronan alku, kaksi voitettua pokaalia, lukuisat voitonjuhlat kopissamme Sweet Carolinen tahtiin, pelikavereiden muuttuminen ystäviksi, itse pelaajana kehittyminen sekä kiinnittyminen osaksi Jipon hienoa yhteisöä.  

 

Kausi Sarjataso Sijoitus P V T H Yleisö ka. Valmentaja
2020 Kakkonen 1. 17 12 4 1 381 Jussi Leppälahti